Kolač s malinama i keksom – sastojci:
- 24 komada petit keksa
- 600 ml mlijeka + još malo za umakanje keksa
- 2 pudinga od vanilije
- Džem od maline ili 300 g domaćih malina + šećer po želji
Kolač s malinama i keksom – priprema:
- Umutiti puding sa 600 ml mlijeka (koristiti puding koji se ne kuha).
- Kekse umočiti u toplo mlijeko pa posložiti 12 komada na dno četvrtaste posude.
- Na kekse staviti pola kreme od vanilije.
- Dodati još jedan sloj keksa (preostalih 12 komada).
- Dodati drugu polovicu kreme od vanilije.
- Na vrh rasporediti džem od maline.
Za džem od maline:
- 300 g smrznutih ili svježih malina staviti da se lagano kuhaju sa 100 ml vode.
- Dodati šećer po želji.
- Razmutiti jednu žlicu gustina s malo vode pa dodati malinama.
- Kuhati kratko, dok se ne zgusne.
- Ohlađeni džem premazati preko keksa i pudinga.
Recept za jednostavni, a tako ukusni kolač s nama je podijelila gastro-blogerica Renata iz Budve, a još ukusnih recepata možete pronaći na njezinu profilu na Instagramu te u nastavku.
Ako tražite još ideja za kremaste ljetne kolače, torte od sira, pite i savijače, inspirirajte se našim popisom od 100 recepata za kolače na jednom mjestu.
Provjerite i ove recepte za kolaće s malinama:
Dobar tek!