Provesti vrijeme na kauču gledajući televiziju ili otići na trening? To je česta dilema mnogih nas. No, ponekad ne moramo birati između jednog i drugog. Donosimo vam tri vježbe koje možete raditi dok gledate televiziju

Ovo je odličan način da spojite ugodno s korisnim, pogotovo ako želite ući u formu, ali se istovremeno ne želite odreći gledanja televizije.

S ovakvim vježbanjem nećete potrošiti toliko kalorija koliko biste s pravim treningom, ali i dalje možete s manjim intenzitetom sagorjeti kalorije i poraditi na učvršćivanju tijela.

Tri vježbe koje možete raditi dok gledate televiziju jesu:

1. Daska
Vježba plank ili daska jedna je od najpopularnijih vježbi diljem svijeta, i to s razlogom. Istovremeno djeluje na sve mišićne grupe u tijelu –učvršćuje stražnjicu, smanjuje bol u leđima, osnažuje ruke i noge, ravna trbuh i jača trbušne mišiće.

S obzirom na to da je riječ o statičnoj vježbi, za njezino izvođenje nije vam potrebno puno prostora te je tako možete napraviti ispred samog kauča.

Provjerite kako izvesti vježbu plank.

2. Čučnjevi
Ako želite učvrstiti donji dio tijela, čučnjevi su odlična vježba za to. Bez problema možete gledati televiziju dok radite najobičniji čučanj. Sve što vam je za to potrebno jesu gravitacija i vaša tjelesna težina.

Također, možete uzeti i neki predmet koji vam je pri ruci kako biste ovu vježbu učinili malo većim izazovom.

Provjerite pet vrsta čučnjeva uz koje će noge biti spremne za pokazivanje.

3. Iskoraci
Još jedna odlična vježba za donji dio tijela i noge jesu iskoraci. Kao i čučnjeve, iskorake možete raditi s utezima ili nekim predmetima kako bi vježba bila zahtjevnija.

Potrebno vam je jedino dovoljno prostora kako biste kleknuli. Dok uživate u dobrom filmu ili omiljenoj seriji, brže će vam proći vrijeme i ova vježba neće se činiti toliko napornom.

Pogledajte kako ispraviti vježbe koje krivo radite.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju