Stari, obični bungalov zablistao je u potpuno novom izdanju, i to zahvaljujući trudu vlasnika kuće, čiji je dom sada pretvoren u luksuzan i moderan prostor. Većinu posla i radova odradili su sami i tako uštedjeli oko 34.500 funti (oko 310.500 kuna).

Anna i Phill Cooper kupili su nekretninu s tri spavaće sobe i dvije kupaonice u Manchesteru za 175.000 funti 2009. godine. U to vrijeme kuća je nedavno bila renovirana i nisu smatrali da u njoj ima puno posla. No, u godinama koje su uslijedile shvatili su da žele stvoriti otvoreni prostor koji bi više odgovarao njima i njihovoj djeci od 13 i 8 godina.

Nakon 11 godina tijekom kojih su slagali financijsku računicu, posudili su 68.000 funti na hipoteku kuće i u lipnju 2020. započeli s radovima. Cilj im je bio nadograditi još jedan kat te renovirati ostatak kuće. Kako se renovacija odvijala tijekom pandemije, Phill nije bilo toliko zauzet svojim redovnim poslom, pa je odlučio što više posla oko renovacije napraviti sam.

Sada kada je preuređenje skoro u potpunosti gotovo, troškovi iznose 72.500 funti, ali prema procjenama, slična nadogradnja za prostor te veličine u tom području koštala bi otprilike 107.000 funti, što znači da su time što su većinu posla obavili sami uštedjeli oko 34.500 funti.

Phill je ljeto prije renovacije završio renoviranje sličnog, ali manjeg prostora sa svojim ocem ,pa se osjećao dovoljno samopouzdanim da se prihvati i ovog izazova, kazala je Anna Cooper za Jam Press.

Slika nije dostupna Kakva transformacija! Kako je ljubavni par preuredio trošnu kuću koju su drugi otpisali

Slika nije dostupna Kako je samohrana majka neugledan iznajmljeni stan preuredila u najugodniju oazu za život

Kako je Phill po zanimanju inženjer, posao mu je tijekom pandemije bio malo manje zahtjevan te je imao više slobodnog vremena. Par je angažirao i arhitekta, koji je njihov prijatelj i koji im je uvijek bio na raspolaganju za savjete i ideje. Unajmili su i tim zidara, krovopokrivača, grafičkog dizajnera i fasadera.

Pronađite još inspiracije za uređenje životnog prostora:

Slika nije dostupna Velika promjena: Od zapuštene kuće koju nitko nije taknuo 40 godina do predivnog doma

Slika nije dostupna Imate li ih vi? Šest predmeta koje dizajneri interijera nikad ne bi držali u kuhinji

Mladi par malim je budžetom kompletno preuredio stan Pogledajte kako je mladi par od zapuštenog stana napravio moderno mjesto za život

Slika nije dostupna Kako je bračni par neuseljivu derutnu kuću preuredio u ljupki dom iz mašte

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju