Bračni par Ewelina i Przemyslav Mejka sa svoje dvoje djece savili su toplo obiteljsko gnijezdo u engleskom gradiću Rugby u Warwickshireu. Kupili su derutnu kuću te je preuredili i opremili prema svojem ukusu.

Kuća je bila u prilično lošem stanju, priznala je Ewelina Jam Pressu. Stavljena je na prodaju nakon što je umrla njezina vlasnica, starija gospođa koja je nije mogla odgovarajuće održavati. Bračni par pretpostavlja da ništa u kući nije promijenjeno ili popravljeno tridesetak godina.

Srećom, sve je bilo u redu s vodovodnim i električnim instalacijama, koje nisu trebale biti sanirane. Ipak, pred bračnim parom Mejka našao se velik posao.

Uklonili su sve tapete i tepihe u kući, kao i ugrađene elemente u kuhinji i kupaonici. Postavili su nove drvene podove, vrata i prozore.

U kupaonici su ugradili modernu kadu ovalnog oblika, postavili bijele pločice i odgovarajuće kupaonske elemente. U kuhinji su postavili drugi štednjak s pećnicom, napu i hladnjak, kao i sive kuhinjske elemente skandinavskog stila.

U produžetku kuhinje postavili su okrugli blagovaonski stol, a prostor oko njega ukrasili zidnom galerijom s uspomenama svoje obitelji.

Sve zidove u kući obojili su dva puta u bijelo prije nego što su odabrali boju za svaku prostoriju. U spavaćoj sobi bračnog para, primjerice, dominira upečatljiva plavozelena nijansa, koja predstavlja sjajan kontrast nježnim nude detaljima – od kreveta i pokrivača do ormarića i lustera.

Ewelina je unijela toplinu u dom pomno biranim detaljima i teksturama – pletenim sjenilima za lampe, krznenim prekrivačima, toplim navlakama za jastučiće, atraktivnom pampas travom i sličnim ukrasima.

Kupili su novo i po punoj cijeni samo one komade koje nisu mogli naći na akcijama i u prodavaonicama rabljenog namještaja. Neke komade su napravili i sami uz pomoć videa na YouTubeu – poput stolića za kavu od drvenih paleta u dnevnoj sobi.

Svaka prostorija u domu neprepoznatljiva je u odnosu na original. Kako je obitelj Mejka uredila svoj dom, pogledajte u fotogaleriji na početku teksta.

Za preuređenje se nadahnite i ovim tekstovima:

Stan uređen u zgradi u kojoj je prije bio štagalj - 8 Fenomenalan stan na dvije etaže uređen u zgradi u kojoj je prije bio - štagalj

Slika nije dostupna Sa skromnim budžetom: Bračni par sam je renovirao kuću poput profesionalaca

Slika nije dostupna Jako staru kuću preuredili su u dom u skandinavskom stilu, a pritom i uštedjeli

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju