S malo vremena i osnovnih sastojaka možete pripremiti cijelu zalihu mekanih njoka koji se savršeno slažu s bilo kojim umakom — od klasičnog maslaca i kadulje do bogatog bolonjeza.

U nastavku pročitajte recept za domaće njoke. 

Ako ste već odlučili zasukati rukave, naš je savjet pripremiti više njoka – možete čak i poduplati ovu smjesu i njoke zamrznuti. 

Njoki Foto: Unsplash

Kako zamrznuti njoke? 

Ako želite imati domaće njoke uvijek pri ruci, jednostavno ih pobrašnite, posložite na veliki pleh tako da se ne dodiruju i zamrznite. Tek kad su potpuno zamrznuti, prebacite ih u vrećice. Tako se neće slijepiti, a kasnije ih možete kuhati direktno iz zamrzivača – bez odmrzavanja.

Njoki Foto: Stockfood

Recepti za njoke

Recept za zapečene njoke toliko ukusne da nećete ni primijetiti da nema mesa

Ovi njoki toliko su fini da im umak uopće ne treba, provjerite recept

Tako kremasto: Umak od bundeve gotov je začas, a s njokima se slaže odlično

Kao lazanje, ali brže i lakše: Recept za kremaste njoke s bolonjezom i sirom

Zapečeni njoki sa sirom: Najlakši recept za prefin ručak koji se "sam skuha"

Jeli bismo ih svaki dan: Najlakši recept za kremaste njoke s piletinom

Ručak za peticu: Slasne njoke od bundeve u finom umaku sa sirom