Opskrbljena s moćnim nutrijentima iz češnjaka, batata, mrkve te drugih sastojaka, povrtna juha tjera masnoće, a istovremeno daje organizmu sve što mu je potrebno.

Namirnice u ovoj juhi pune su vlakana, a začini poput crnog papra i čilija potiču otpuštanje toksina iz tijela. Sigurna, učinkovita i istovremeno hranjiva, ova je juha odličan izbor i za zdravo mršavljenje.

SASTOJCI ZA JUHU:

- 1 veći batat
- 3 srednje mrkve
- 20 dag skuhanog graha
- 1 manji crveni luk
- 3 češnja češnjaka
- 1 stabljika celera
- 1 mala žlica mljevene crvene paprike
- 1 mala žlica mljevenog čilija
- 1 mali lovorov list
- sol i papar
- 1,5 litra temeljca (mesnog ili povrtnog)
- 3 žlice maslinova ulja (ili ulja po želji)

Ručak za peticu: Brza krem juha od krumpira stvorena za hladne dane

Recept za juhu od buče koja uz tri dodatka može zamijeniti i ručak

PRIPREMA JUHE:

1. Batat i mrkvu ogulite, operite i narežite na male kockice. Luk i celer nasjeckajte na sitno, a češnjak protisnite.

2. Zagrijte maslinovo ulje u dubljoj posudi i dodajte luk. Dinstajte dok malo ne požuti, a zatim dodajte češnjak, nakon njega celer i sve prodinstajte još minutu-dvije. Zatim dodajte batat i mrkvu. Posolite, popaprite, dodajte čili, mljevenu papriku i lovorov list pa sve zalijte temeljcem i pustite neka se kuha. Probajte mrkvu i batat i kada primijetite da im treba još nekoliko minuta kuhanja, u zdjelu ubacite kuhani grah kako bi se povezao s ostalim sastojcima.

3. Nakon kuhanja sadržaj zdjele štapnim mikserom ili blenderom pretvorite u krem juhu.

Dobar tek!