Nema boljeg od mekanih, rahlih palačinki koje uz omiljeni nadjev postaju desert iz snova. Mnogi vole jesti i pripremati palačinke, a ako ste i majstor u njihovu pripremanju svakako isprobajte jedan "tajni" sastojak s kojim će palačinke biti finije nego ikada.

Za najfinije palačinke ne morate ništa promijeniti od sastojaka u smjesi, već je riječ o onome na čemu pečete palačinke. Naime, ulje na kojem se prethodno pržila slanina dat će palačinkama nevjerojatno dobar okus.

Najbolje će biti ako koristite svježe ulje od prženja, znači da jednostavno iz tave maknete prženu slaninu, izlijete višak ulja i ulijete smjesu za palačinke, kao što to i inače radite. No, možete koristiti i ulje koje je odstajalo u hladnjaku jer se ono nakon korištenja može držati u hladnjaku do mjesec dana, samo je bitno procijediti ga prije stavljanja u hladnjak kako u njemu ne bi bilo ostataka hrane.

Palačinke mekane kao duša: Recept koji uvijek uspijeva

Recept za palačinke s tikvicama tako finim da ćete ih jesti za doručak, ručak i večeru

Ulje na kojem se pržila slanina dat će palačinkama naročito neodoljiv okus pa nemojte biti iznenađeni ako ih počnete još češće pripremati za svoju obitelj, prijatelje i, naravno, sebe.

Isprobajte još recepata sa slatkim i slanim palačinkama:

Raj u ustima! Recept za prefine palačinke s kokosom i bijelom čokoladom

Džin-tonik palačinke: Recept za brzu slasticu koja nema konkurenciju

Recept za pohane palačinke punjene sirom i šunkom za slastan ručak

Finije od klasičnih? Recept za brze palačinke bez bijelog brašna

Zebraste palačinke: Recept s kakaom koji će oduševiti ljubitelje palačinki

Recept za hrskave palačinke sa sirom i špinatom koje su gotove za tren oka

Tope se u ustima: Recept za tamne palačinke s malinama i bijelom čokoladom

Nema bolje kombinacije! Recept za palačinke s domaćim čokoladnim namazom

Recept za palačinke s tikvicama tako finim da ćete ih jesti za doručak, ručak i večeru