Baš ste se spremili raditi kolače, a onda se sjetili da niste otopili maslac koji je u zamrzivaču. Ne, ne morate odustati od pečenja omiljenih kolača jer nemate vremena čekati da se maslac otopi, već se poslužite najjednostavnijim i najbržim načinom da putar omekša.

Za trenutačno omekšavanje smrznutog maslaca sve što vam treba jest – ribež.

Naribajte komad zamrznutog maslaca, kao što biste ribali i sir, pustite da odstoji 30 do 60 sekundi, a zatim nastavite s pečenjem.

Naribani putar trenutačno se omekšava, a taj postupak ujedno olakšava miješanje maslaca s drugim suhim sastojcima poput brašna i šećera.

Inspirirajte se  receptima za kolače kojima maslac daje tako fin okus: Jedna i jedina, pita od jabuka: Recept za desert koji možete "prošvercati" i za vrijeme dijete Trgana pita sa sirom: U pet minuta pripremite ručak koji obara s nogu Harmonika-pita zaludjela je društvene mreže, a jasno je i zašto Ma, kakve jabuke: Recept za finu prhku pitu s jagodama Medena pita: Recept sa samo dvije kore koji olakšava izradu omiljenog kolača