Uskrs je iza ugla, a ideje za jednostavne, a efektne dekoracije uvijek su dobrodošle. Posebice one koje su toliko očite, a opet tako neočekivane i zanimljive, da će svi htjeti znati kako vam je to palo na pamet.

Ukrasi oko kojih se potrudimo sami uvijek su nam najdraži i posebno nam je toplo oko srca kada znamo da su za najljepši blagdanski stol zaslužne upravo naše ruke i naša mašta.

Dakako, bojenje jaja kreativna je uskrsna aktivnost koju najviše volimo i za nju uvijek tražimo neke nove ideje, ali i način na koji ćete svoje predivne pisanice predstaviti na stolu ove godine može biti drugačiji i posebniji.

Kartonske kutije u kojima jaja dolaze ne moraju završiti u smeću, već upravo suprotno, zajedno s vašim lijepim pisanicama postati glavne zvijezde vašeg doma.

Zanimljivim kombinacijama i aranžmanima nema kraja, pustite mašti na volju i nakon dotjerivanja jaja, vratite ih nazad u kutiju, dekorirajte kako god vam želje i inspiracija nalažu i oduševite svoje ukućane i goste tako simpatičnim i lijepim ukrasom.

U kutiju možete posložiti samo pisanice, ali im i dodati razne druge detalje poput cvijeća ili drugih biljaka kako biste postigli pravi vedri proljetni ugođaj.

Cvijeće će posebno obogatiti vašu uskrsnu dekoraciju Foto: Living4media

Za one najodvažnije, tu je i ideja sa sađenjem kaktusa ili sukulenata u ljuske od jaja koje ćete onda staviti u kutiji za jaja i tako izložiti. Dakako, takav aranžman neće moći trajati predugo jer kako vaše biljke budu rasle, trebat ćete ih presaditi u veće posude, ali tijekom uskrsnog vremena bit će jako lijepo i dekorativno rješenje.

U ljuske možete posaditi kaktuse i posložiti ih u kutiju Foto: Living4media

Naravno, u kutiju možete posložiti sve što vam srce želi pa tako u nju staviti i svoje uskrsne kolače i poslastice i zadiviti originalnom dekoracijom i načinom serviranja. 

U kutiju za jaja možete lijepo posložiti i uskrsne poslastice Foto: Living4media

Za još ideja, pogledajte našu galeriju, inspirirajte se i složite samo svoju i unikatnu kombinaciju.

Ako želite da vam pisanice koje stavljate u kutiju budu ljepše i posebnije nego ikad, bacite oko na naše prijedloge za jednostavna i efektna bojenja jaja.

Kako jednostavno obojiti pisanice sodom bikarbonom i octom?

Popucana jaja učinit će uskrsni doručak najzanimljivijim do sada

Isprobajte zabavni način bojenja jaja krep-papirom

Rezultat je divan! Isprobajte jednostavnu tehniku bojenja jaja pomoću riže