Uskrs je iza ugla, a ideje za jednostavne, a efektne dekoracije uvijek su dobrodošle. Posebice one koje su toliko očite, a opet tako neočekivane i zanimljive, da će svi htjeti znati kako vam je to palo na pamet.

Ukrasi oko kojih se potrudimo sami uvijek su nam najdraži i posebno nam je toplo oko srca kada znamo da su za najljepši blagdanski stol zaslužne upravo naše ruke i naša mašta.

Dakako, bojenje jaja kreativna je uskrsna aktivnost koju najviše volimo i za nju uvijek tražimo neke nove ideje, ali i način na koji ćete svoje predivne pisanice predstaviti na stolu ove godine može biti drugačiji i posebniji.

Kartonske kutije u kojima jaja dolaze ne moraju završiti u smeću, već upravo suprotno, zajedno s vašim lijepim pisanicama postati glavne zvijezde vašeg doma.

Zanimljivim kombinacijama i aranžmanima nema kraja, pustite mašti na volju i nakon dotjerivanja jaja, vratite ih nazad u kutiju, dekorirajte kako god vam želje i inspiracija nalažu i oduševite svoje ukućane i goste tako simpatičnim i lijepim ukrasom.

U kutiju možete posložiti samo pisanice, ali im i dodati razne druge detalje poput cvijeća ili drugih biljaka kako biste postigli pravi vedri proljetni ugođaj.

Cvijeće će posebno obogatiti vašu uskrsnu dekoraciju Cvijeće će posebno obogatiti vašu uskrsnu dekoraciju (Foto: Living4media)

Za one najodvažnije, tu je i ideja sa sađenjem kaktusa ili sukulenata u ljuske od jaja koje ćete onda staviti u kutiji za jaja i tako izložiti. Dakako, takav aranžman neće moći trajati predugo jer kako vaše biljke budu rasle, trebat ćete ih presaditi u veće posude, ali tijekom uskrsnog vremena bit će jako lijepo i dekorativno rješenje.

U ljuske možete posaditi kaktuse i posložiti ih u kutiju U ljuske možete posaditi kaktuse i posložiti ih u kutiju (Foto: Living4media)

Naravno, u kutiju možete posložiti sve što vam srce želi pa tako u nju staviti i svoje uskrsne kolače i poslastice i zadiviti originalnom dekoracijom i načinom serviranja. 

U kutiju za jaja možete lijepo posložiti i uskrsne poslastice U kutiju za jaja možete lijepo posložiti i uskrsne poslastice (Foto: Living4media)

Za još ideja, pogledajte našu galeriju, inspirirajte se i složite samo svoju i unikatnu kombinaciju.

Ako želite da vam pisanice koje stavljate u kutiju budu ljepše i posebnije nego ikad, bacite oko na naše prijedloge za jednostavna i efektna bojenja jaja.

Bojenje jaja sodom i octom Kako jednostavno obojiti pisanice sodom bikarbonom i octom?

Popucana jaja Popucana jaja učinit će uskrsni doručak najzanimljivijim do sada

Bojenje jaja krep-papirom Isprobajte zabavni način bojenja jaja krep-papirom

Bojanje jaja s rižom Rezultat je divan! Isprobajte jednostavnu tehniku bojenja jaja pomoću riže

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju