Dali smo vam nezahvalan zadatak i zamolili vas da nam pomognete odabrati damu koja zaslužuje titulu najljepše slavne žene svih vremena. Među 20 ponuđenih ljepotica našla su se uistinu legendarna imena iz svijeta zabave.

Galerija

Ovakve ankete ne mogu proći bez pripadnica kultne generacije supermodela 90-ih kao što su Christy Turlingon i Cindy Crawford ili pak ikona Zlatnog doba Hollywooda poput Elizabeth Taylor i Ave Gardner.

Naravno, bile su tu i obožavane ljepotice novijeg doba, poput Angeline Jolie i Julije Roberts. Prilikom glasanja prednost ipak niste dali ovim slavnim Amerikankama i titulu najljepše slavne žene svih vremena dali ste našoj susjedi.

Monica Bellucci Foto: Profimedia

Najveći broj vaših glasova osvojila je Talijanka Monica Bellucci. Na drugom mjestu našla se Grace Kelly, a na trećem Marilyn Monroe.

Grace Kelly Foto: Guliver Images

Marilyn Monroe Foto: Guliver Images

Monica Bellucci karijeru je započela u manekenskim vodama koje su joj, s obzirom na njezinu zapanjujuću ljepotu, bile suđene. Njezin uspon započinje 1988. godine kada je potpisala ugovor s modnom agencijom Elite.

Monica Bellucci i Alain Delon 1989. u reklami za talijanski brend Annabella Foto: Profimedia

Nije joj dugo trebalo da se okuša u glumi. Debitirala je 1991. u talijanskoj miniseriji "Vita coi figli", a 1992. okušala se i u holivudskoj produkciji, dobivši ulogu u filmu "Bram Stoker's Dracula" Francisa Forda Coppole. Globalnu slavu donijele su joj uloge u dramama "Malèna" i "Irréversible."

Monica Bellucci u filmu Brotherhood of the Wolf Foto: Guliver Images

Jednom prilikom osvrnula se na svoj izgled i komentirala kako bi bila laž reći da ljepota ne otvara vrata, ali dodala napomenula je da ipak nije presudna. "Ljepota traje samo pet minuta ako iza nje nema ničega", zaključila je najljepša žena svih vremena po vašem odabiru.

Monica Bellucci Foto: Profimedia

Više od 8000 čitateljica glasalo i odabralo najljepšu hrvatsku glumicu svih vremena

Nema im ravnih: 10 najljepših Talijanki svih vremena

Slažete li se s izborom? 15 najljepših muškaraca svih vremena