Pranje rublja mnogima je omiljeni kućanski posao, najviše zbog svježine i mirisa tek opranog rublja koji se širi domom i baš osvježava.

Danas postoji hrpa proizvoda koji nam olakšavaju pranje rublja, od praška, preko tekućeg deterdženta, pa sve do kapsula, a svatko ima neki svoj način. 

Ako ste razmišljali kako ćete oprati rublje ako se na godišnjem odmoru nalazite u smještaju bez perilice, rješenje bi mogli biti – listići za pranje.

Radi se o tankim, papirnatim slojevima deterdženta koji su dizajnirani tako da se lako rastvore u vodi, a djeluju isto kao prašak, kapsula ili pak tekući deterdžent, ali su puno praktičniji zbog svoje veličine.

Listić za pranje rublja Foto: Getty Images

Zbog svoje kompaktne veličine možete ih ponijeti na putovanje i kupaći kostim oprati u – umivaoniku. Pustite vodu, zatvorite odvod i dodajte listić, a zatim ubacite kupaći kostim ili bilo koji drugi odjevni predmet.

Kasnije ga dobro isperite u mlakoj vodi i to je to – na brz, jednostavan i praktičan način dobit ćete čist i mirišljav odjevni komad bez perilice rublja.

Listiće za pranje rublja možete pronaći u brojnim fizičkim i internetskim trgovinama.

U nastavku možete pronaći još savjeta vezanih za pranje rublja. 

Imate sušilicu? Velika greška kod sušenja rublja koja uništava odjeću Ne činite ovu pogrešku: Potez prilikom stavljanja rublja u perilicu koji uništava odjeću Najčešća greška koju radimo prilikom pranja kuhinjskih krpa Znate li što znači simbol trokuta s etikete na odjeći, koji se pojavljuje u tri varijante? Što se dogodi kad u perilicu rublja ubacite kuglicu od aluminijske folije? 30 je novih 40: Sedam koraka za pranje rublja koji čuvaju vašu odjeću i okoliš Hvatač dlačica od kućnih ljubimaca u perilici rublja za još čišću odjeću