Bez imalo sumnje izrada domaćeg sirupa od bazge odličan je način da se iskoriste cvjetovi predivnog mirisa, ali za one koji žele isprobati nešto drugačije džin s okusom bazge jednako je divna i neobična alternativa.

Cvjetove bazge najbolje je skupljati na sunčan dan, a u nastavku pročitajte kako ih u nekoliko koraka iskoristiti u kombinaciji s, mnogima, omiljenim pićem.

Sastojci za bazga-džin:

  • šest do osam svježe ubranih glava cvijeta bazge
  • naribana korica jednog limuna
  • žlica šećera u prahu
  • 500 mililitara džin                      

Priprema bazga džina:

  • S cvjetova bazge otresite moguće kukce, a zatim ih stavite u veliku posudu ili staklenku. Dodajte limunovu koru, šećer u prahu i prelijte ih džinom.
  • Posudu pokrijte i ostavite na 24 sata
  • Kroz filter-papir za kavu, gazu ili bilo što slično procijedite smjesu i piće ulijte u čistu bocu.
  • Bazga-džin možete poslužiti s tonikom i puno leda.

Inspirirajte se i ostalim receptima s bazgom: 

Tri recepta uz koje će domaći sirup od bazge biti još ukusniji Bez pečenja: Recept za cheesecake s dodatkom sirupa od bazge Sladoled od bazge: Osvježavajući desert za čiju pripremu ne trebate aparat Pita od sira s dodatkom sira od bazge, nježna i lagana Za intenzivniji okus: Recept za sirup od bazge s posebnim dodatkom Recept za kolač s bazgom: Ukusan desert za čiju vam pripremu treba 10 minuta

I to je to, uživajte u osvježavajućem džinu s okusom proljeća.