Donosimo vam recept za odličan cheesecake koji se ne peče. Krasi ga jednostavnost pripreme, lagana i osvježavajuća krema te kiselkasto voće, a recept nam je ustupila Irena Gavran s bloga Pregacha.

 

Sastojci:

Za podlogu:

  • 300 g mljevenog keksa
  • 120 g maslaca
  • 30 g šećera
  • Prstohvat soli

Za kremu:

  • 200 g krem sira
  • 200 g kiselog vrhnja
  • 100 g šećera
  • 300 ml vrhnja za šlag + 100 ml vrhnja za šlag
  • 1 vrećica želatine

Preljev:

  • 200 g šumskog voća
  • 40 g šećera
  • 1 žličica vode

Priprema cheesecakea:

  1. Vatrostalnu posudu ili tepsiju obložite papirom za pečenje.
  2. Pripremite preljev kako bi se mogao hladiti dok pripremate ostalo.
  3. Voće pomiješajte sa šećerom i vodom pa kuhajte na laganoj vatri sve dok ne dobijete sirupastu smjesu. Ostavite da se ohladi.
  4. Želatinu potopite u vodi i pustite da nabubri.
  5. Mljeveni keks pomiješajte sa šećerom, prstohvatom soli, dodajte otopljeni maslac i dobro promiješajte. Stavite u tepsiju i dobro utisnite. Ostavite da se hladi dok pripremate kremu.
  6. 100 ml vrhnja za šlag zagrijte do vrenja, ugasite vatru pa dodajte želatinu i miješajte dok se ne otopi. 300 ml vrhnja izmiksajte u šlag.
  7. U drugoj posudi miksajte sir, kiselo vrhnje i šećer pa dodajte vrhnje u kojemu je otopljena želatina. U finu, rijetku kremicu špatulom dodajte izrađeni šlag.
  8. Istresite na podlogu od keksa i poravnajte.
  9. Rasporedite preljev preko kreme pa šarajte čačkalicom po cijeloj površini kolača.
  10. Hladite najmanje tri sata.

Još Ireninih  recepata možete pročitati na Instagramu na profilu Pregacha,

Recept za kremozni cheesecake u čaši gotov za tren oka Baklava cheesecake: Spoj hrskavog i kremastog koji će raspametiti nepce Brzo se priprema: Čokoladni cheesecake koji je taaaako dobar! Cheesecake kuglice! Najlakši recept za fini desert od samo četiri sastojka Desert koji paše ljeti i zimi: Cheesecake s kokosom i bijelom čokoladom Recept za lagane voćne šnite gotov za tren oka, bez pečenja i komplikacija Rapsodija okusa u jednostavnom kolaču s višnjama i kokosom koji se ne peče

Dobar tek!