Ako ste razmišljali što pripremiti za ekipu dok navijate za našeg Baby Lasagnu, pročitajte sljedeće retke i isprobajte recept za slasne palačinke s okusom lazanja koje su gotove brzo i jednostavno, a okus je fantastičan.
Lazanja palačinke – sastojci:
- 10 palačinki
Za bolonjez umak:
- 500 g mljevenog mesa
- 1 veći luk
- 2 češnja češnjaka
- 1 velika mrkva
- 500 ml umaka od rajčice
- Sol, papar, origano, bosiljak
- Po želji žlica brašna
Za bešamel umak:
- 70 g maslaca
- 2 žlice brašna
- 600 ml mlijeka
- Sol, papar
- 150 g parmezana
- Dodatno:
- 300 g ribane gaude
Lazanja palačinke – priprema:
- Palačinke pripremite po standardnom receptu.
- Na malo masnoće prepržite luk pa dodajte mljeveno meso. Začinite po želji. Nakon 10 minuta dodajte mrkvu narezanu za kockice pa kuhajte oko pola sata. Ubacite i pasiranu rajčicu, smanjite vatru i kuhajte još pola sata. Isprobajte pa dodajte začine po želji. Ako volite nešto gušći mesni umak, u malo mlake vode razmutite žlicu brašna pa dodajte mesu.
- Pripremite bešamel umak. Na maslacu prepržite brašno pa zdjelu sklonite s vatre. Dodajte mlijeko uz neprestano miješanje kako se ne bi stvorile grudice. Vratite na vatru, začinite, a na samom kraju dodajte parmezan.
- Svaku palačinku nadjenite mesnim umakom pa klasično zarolajte.
- Posložite u posudu premazanu maslacem, obilno prelijte bešamelom, prekrijte aluminijskom folijom pa pecite pola sata u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva.
- Nakon pola sata uklonite foliju i dodajte naribani sir pa pecite još 10 minuta.
Kako bi ovo jelo bilo još ukusnije, provjerite naš recept za najmekše palačinke.
U nastavku možete pronaći još ukusnih recepata za uživanje u Eurosongu.
Dobar tek!