Lazanje s piletinom
Lazanje s piletinom (Foto: Shutterstock)
Zdravlje & prehrana

Tope se u ustima: Recept za lazanje s piletinom i dva fantastična umaka

15-10-2023 Piše L.Š.
komentari

U nastavku možete pronaći recept za nešto drugačiju verziju lazanja u kojima je piletina glavna zvijezda. Osim što su zdravije, ove su lazanje savršen način da reciklirate ostatke piletine.

 

Lazanje s piletinom – sastojci:

  • 500 g lazanja
  • 1 kg pilećih prsa
  • 700 ml pasirane rajčice
  • 300 ml pilećeg temeljca
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 žlice brašna
  • 250 g ribanog sira
  • sol, papar, bosiljak, origano
U trendu Božićni kolačići Nema čega nema Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste Parfemi ISPLATIVA KUPOVINA Ovih 12 parfema na koži se osjete 8, 10 pa i 12 sati. I uvijek su nam na listi želja Dama iz Zagreba s torbom Mini Hector koju potpisuje Thom Browne Ne, oči vas ne varaju Torbi koju smo ugledali u centru Zagreba jedni se dive, a drugi čude – baš je fascinantna

Za bešamel

  • 70 g maslaca
  • 2 žlice brašna
  • 600 ml mlijeka
  • Sol, papar
  • 150 g parmezana

Lazanje s piletinom – priprema:

  1. Pileće šnicle začinite solju i paprom pa ih prepržite na naglo. Ostavite ih na toplom dok pripremate umak od rajčice.
  2. Na malo masnoće kratko prepržite češnjak pa dodajte brašno. Kad brašno zamiriše dodajte pasiranu rajčicu i pileći temeljac. Začinite solju, paprom, bosiljkom i origanom i kuhajte sve dok se umak ne zgusne.
  3. Pripremite bešamel. Na maslacu prepržite brašno pa zdjelu sklonite s vatre. Dodajte mlijeko uz neprestano miješanje kako se ne bi stvorile grudice. Vratite na vatru, začinite, a na samom kraju dodajte parmezan.
  4. Na dno četvrtaste posude stavite malo umaka od rajčice. Na umak stavite jedan red lazanja. Na lazanje složite red pilećih prsa, prelijte ih umakom od rajčice i stavite malo naribanog sira. Ponovite postupak sve dok ne potrošite sve sastojke, sačuvajte samo malo sira. Neka zadnji sloj budu lazanje.
  5. Složene lazanje obilno prelijte bešamel umakom i posipajte ribanim sirom.
  6. Pecite 45 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.

Savjet: Ako imate kuhanu ili pečenu piletinu koja je ostala od prijašnjeg ručka, iskoristite je umjesto pilećih prsa. 

U nastavku možete pronaći još ukusnih i brzih recepata s tjesteninom. 

Njoki bolonjez Kao lazanje, ali brže i lakše: Recept za kremaste njoke s bolonjezom i sirom Tjestenina s graškom 300 kalorija manje: Trik za kremastu tjesteninu s graškom koja se priprema u jednom loncu Kremsta tjestenina sa špinatom Ručak za 20-ak minuta: Božanstveno kremasta tjestenina Kremasta tjestenina s piletinom Recept za finu kremastu tjesteninu s piletinom Recept za tjesteninu s povrćem Recept iz snova za najkremastiju tjesteninu s piletinom i povrćem iz jednog lonca Tjestenina u umaku od paprike Kremasto i tako fino: Brzi recept za tjesteninu u umaku od paprike

Dobar tek!

Pročitaj još
Pročitaj još