Lazanje s piletinom
Lazanje s piletinom (Foto: Shutterstock)
Zdravlje & prehrana

Tope se u ustima: Recept za lazanje s piletinom i dva fantastična umaka

15-10-2023 Piše L.Š.
komentari

U nastavku možete pronaći recept za nešto drugačiju verziju lazanja u kojima je piletina glavna zvijezda. Osim što su zdravije, ove su lazanje savršen način da reciklirate ostatke piletine.

 

Lazanje s piletinom – sastojci:

  • 500 g lazanja
  • 1 kg pilećih prsa
  • 700 ml pasirane rajčice
  • 300 ml pilećeg temeljca
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 žlice brašna
  • 250 g ribanog sira
  • sol, papar, bosiljak, origano
U trendu Ana Maslać Plenković poput princeze Ana Maslać Plenković izgleda spektakularno – evo zašto je njezin pariški stajling pun pogodak Vjenčići s malinama Odličan recept! Nikad dosta ideja za božićne kolače! Pogledajte ove vjenčiće, jednostavno ih je pripremiti Ulična moda crnka u sakou predimenzionirane siluete Zagreb 2025. - 2 Dašak visoke mode Crnka sa zagrebačke špice nosi fantastične čizme, ali teško je skrenuti pogled s njezinih ramena

Za bešamel

  • 70 g maslaca
  • 2 žlice brašna
  • 600 ml mlijeka
  • Sol, papar
  • 150 g parmezana

Lazanje s piletinom – priprema:

  1. Pileće šnicle začinite solju i paprom pa ih prepržite na naglo. Ostavite ih na toplom dok pripremate umak od rajčice.
  2. Na malo masnoće kratko prepržite češnjak pa dodajte brašno. Kad brašno zamiriše dodajte pasiranu rajčicu i pileći temeljac. Začinite solju, paprom, bosiljkom i origanom i kuhajte sve dok se umak ne zgusne.
  3. Pripremite bešamel. Na maslacu prepržite brašno pa zdjelu sklonite s vatre. Dodajte mlijeko uz neprestano miješanje kako se ne bi stvorile grudice. Vratite na vatru, začinite, a na samom kraju dodajte parmezan.
  4. Na dno četvrtaste posude stavite malo umaka od rajčice. Na umak stavite jedan red lazanja. Na lazanje složite red pilećih prsa, prelijte ih umakom od rajčice i stavite malo naribanog sira. Ponovite postupak sve dok ne potrošite sve sastojke, sačuvajte samo malo sira. Neka zadnji sloj budu lazanje.
  5. Složene lazanje obilno prelijte bešamel umakom i posipajte ribanim sirom.
  6. Pecite 45 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.

Savjet: Ako imate kuhanu ili pečenu piletinu koja je ostala od prijašnjeg ručka, iskoristite je umjesto pilećih prsa. 

U nastavku možete pronaći još ukusnih i brzih recepata s tjesteninom. 

Njoki bolonjez Kao lazanje, ali brže i lakše: Recept za kremaste njoke s bolonjezom i sirom Tjestenina s graškom 300 kalorija manje: Trik za kremastu tjesteninu s graškom koja se priprema u jednom loncu Kremsta tjestenina sa špinatom Ručak za 20-ak minuta: Božanstveno kremasta tjestenina Kremasta tjestenina s piletinom Recept za finu kremastu tjesteninu s piletinom Recept za tjesteninu s povrćem Recept iz snova za najkremastiju tjesteninu s piletinom i povrćem iz jednog lonca Tjestenina u umaku od paprike Kremasto i tako fino: Brzi recept za tjesteninu u umaku od paprike

Dobar tek!