Još je nekoliko dana preostalo do kraja Filmskog festivala u Cannesu. Među filmovima koji su svoju svjetsku premijeru doživjeli na 77. izdanju najprestižnijeg svjetskog filmskog festivala, nalazi se i francusko-talijanska komedija "Marcello Mio", scenarista i redatelja Christophea Honoréa.

Galerija Chiara Mastroianni i Catherine Deneuve u Cannesu Catherine Deneuve u odijelu s potpisom Chanela Catherine Deneuve u Cannesu +5 Catherine Deneuve i Chiara Mastroianni u Cannesu

U filmu sa zanimljivim konceptom, Chiara Mastroianni glumi samu sebe i suočava se s ostavštinom svog legendarnog oca, Marcella Mastroiannija. Jednog ljeta odlučuje kako bi radije živjela njegov život te se počinje odijevati i ponašati kao on, na čuđenje svoje okoline koja se u jednom trenutku ipak prepusti njezinoj emotivnoj glumačkoj igri.

I Chiarina majka, Catherine Deneuve, pojavljuje se u filmu. Catherine i Marcello bili su zlatni par europske kinematografije i zajedno su se pojavili u pet filmova, a u vezi su bili četiri godine. Plod njihove kratke i burne ljubavi je Chiara.

"Svoje roditelje nikad nisam vidjela zajedno, nikad u cijelom mom životu. Razišli su se kad sam ja imala dvije godine i ne sjećam ih se kao para. Nikad ih nisam vidjela ni kako se ljube, samo u filmovima", priznala je Chiara u intervjuu za Guardian 2012. godine.

Catherine Deneuve i Marcelo Mastroianni 1972. godine Catherine Deneuve i Marcelo Mastroianni 1972. godine (Foto: Guliver Images)

Majka i kći pojavile su se zajedno na premijeri filma i prošetale kanskom promenadom, na oduševljenje okupljenih predstavnika medija.

Catherine Deneuve i Chiara Mastroianni u Cannesu Catherine Deneuve i Chiara Mastroianni u Cannesu (Foto: Afp)

Posebnu pažnju izazvala je Catherine, jedna od najboljih i najcjenjenijih francuskih glumica svih vremena. Obožavana diva dosad je snimila 140 filmova, a osim talentom pažnju je oduvijek plijenila i svojom bezvremenskom ljepotom.

Catherine Deneuve u odijelu s potpisom Chanela Catherine Deneuve u odijelu s potpisom Chanela (Foto: Profimedia)

Desetljećima je bila muza legendarnog Yvesa Sainta Laurenta kojeg je upoznala kad je imala samo 22 godine. Trebala joj je haljina za susret s kraljicom Elizabetom II. i odabrala je upravo Laurentovu haljinu za tu prigodu. Bio je to početak dugog prijateljstva koje je trajalo sve do njegove smrti 2008. godine.

Chiara Mastroianni i Catherine Deneuve u Cannesu Chiara Mastroianni i Catherine Deneuve u Cannesu (Foto: Profimedia)

Catherine je za svoje pojavljivanje na premijeri filma "Marcello Mio" odabrala kombinaciju s potpisom Chanela. Odjenula je crno odijelo s ukrasnim elementima inspirirano kombinacijom koju smo vidjeli u "ready-to-wear" kolekciji za jesen/zimu 2023. godine.

Chiara je na premijeru došla u dugačkoj crnoj šljokičastoj toaleti decentna kroja koju je spojila s crnim salonkama.

Chanel, RTW, jesen/zima 2023. Chanel, RTW, jesen/zima 2023. (Foto: Profimedia)

Meryl Streep u Cannesu 2024. Meryl Streep o zadnjem posjetu Cannesu: "Trebala sam navršiti 40 godina i kao majka troje djece mislila sam da mi je karijera gotova"

Josephine Langford i Jane Fonda u Cannesu uoči otvaranja 77. filmskog festivala Mladost vs. mudrost: Ovako Jane Fonda gušta na balkonu slavnog kanskog hotela

Jane Fonda u Cannesu Kakva žena, kakva diva! Jane Fonda u 87. godini pomela crveni tepih u Cannesu

Lea Seydoux uoči i tijekom otvaranja Cannesa Iluzija savršenstva: Slavne dame uoči 77. Cannesa i na otvaranju festivala

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju