Advent je mnogima najdraže vrijeme u godini, a tome svakako pridonosi i posebna čarolija kojoj svjedočimo na ulicama, trgovima, pa i trgovačkim centrima.

No u toj jurnjavi koja ide uz bok s time i blagdanskom ludilu često zaboravimo na najvažniju osobu – sebe. Zato si ovih blagdana priuštite adventski kalendar koji ima neprocjenjivu vrijednost za vaše tjelesno i mentalno zdravlje.

1. Zapišite tri stvari koje volite na sebi. Usredotočite se na svoje vrline i priznajte samoj sebi u čemu ste dobre.

2. Prihvatite svoje tijelo takvo kakvo jest. Dakako, uvijek ima prostora za vježbanje i napredak, no dok ne stignete do željenih kilograma, nemojte biti strogi prema sebi. Vaše je tijelo vaš dom. Omogućuje vam rad, druženja, ljubav, trčanje, ples. Volite ga.

3. Na papirić napišite pozitivnu afirmaciju i zalijepite ga na vidljivo mjesto. Svaki put prije nego što izađete iz kuće ili stana, pročitajte je naglas.

4. Pozovite prijateljicu na kavu. Prijateljstvo čini čuda za naše dobro raspoloženje.

5. Priuštite si toplu kupku nakon dugog dana. Dodajte mirisne soli ili eterična ulja i opustite se.

6. Upalite mirisnu svijeću u svojim omiljenim mirisnim notama.

7. Zapišite jednu dobru stvar koja vam se danas dogodila. Čak i u najgorem danu ima pozitivnih trenutaka.

Prijateljice Ženska večer: Pet važnih razloga zašto trebate provesti večer s prijateljicama

8. Zamolite za pomoć. Nemojte sve natrpati na svoja leđa. Ako trebate pomoć s djecom ili na radnom mjestu, naprosto jasno izrazite da vam je potrebna. Zbog toga vas nitko neće smatrati slabima nego hrabrima.

9. Prestanite svima biti sve. Iako svatko od nas ima brojne uloge, to ne znači da uvijek svima moramo biti dostupni, što god tražili od nas. Morate sebi biti na prvom mjestu.

10. Naručite se na pregled. Kada ste zadnji put bili kod zubara ili ginekologa? Preventivni pregledi čine čuda za naše zdravlje.

11. Izdvojite vrijeme i za svoje mentalno zdravlje. Jednako je važno kao i tjelesno.

12. Riješite se odjeće koja vam ne odgovara. Smanjit ćete razinu stresa pred otvorenim ormarom i usput osmisliti nove modne kombinacije.

13. Napravite zdravi smoothie. Ne volite li jesti voće ili povrće, ovo je odličan način da unesete potrebne vitamine a da to ni ne primijetite.

14. Osmislite tri adventske aktivnosti kojima biste se voljeli posvetiti ovih blagdana. Klizanje, jednodnevni izlet, pečenje kolača. Izrada vlastitih ukrasa za bor... Samo je mašta granica.

15. Razmislite o tome na čemu ste zahvalni. Što je najbolje što vam je donijela 2019.? Koje vam je lekcije pružila?

16. Razmislite o tome što biste voljeli postići u 2020. i napravite plan kako ćete to ostvariti. Želje bez plana ostaju samo to – želje.

Slika nije dostupna Izdvojite vrijeme bez odgađanja: 30 stvari koje svaka mama zaslužuje napraviti za sebe

17. Otvorite se promjeni. Iako je ona često teška, to je jedini put za naš rast.

18. Usporite. I dio vikenda posvetite sebi.

19. Toplo se odjenite i izađite u šetnju. Samo 15 minuta šetnje povoljno će utjecati na čitav vaš organizam, kao i na raspoloženje.

20. Udomite psa ili mačku. Ono što će vam životinja vratiti svojom bezrezervnom ljubavlju, ne može se mjeriti ni s čim. Iako mislite da time pomažete njima, zapravo ćete istodobno napraviti i nešto sjajno za sebe.

21. Ispecite omiljeni kolač. Uopće nije važno hoće li ispasti savršeno ili ne. Važan je trud koji ste uložili.

22. Pustite si omiljenu pjesmu i zaplešite svom snagom.

23. Na jedan dan izbjegavajte društvene mreže. Vjerujte, preporodit ćete se i odjednom imati mnogo više slobodnog vremena.

24. Shvatite da ste dovoljni. Vjerujte u sebe i potapšajte se po ramenu za sve što se do sada postigli u životu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju