Bez imalo sumnje izrada domaćeg sirupa od bazge odličan je način da se iskoriste cvjetovi predivnog mirisa, ali za one koji žele isprobati nešto drugačije džin s okusom bazge jednako je divna i neobična alternativa.
Cvjetove bazge najbolje je skupljati na sunčan dan, a u nastavku pročitajte kako ih u nekoliko koraka iskoristiti u kombinaciji s, mnogima, omiljenim pićem.
Sastojci za bazga-džin:
- šest do osam svježe ubranih glava cvijeta bazge
- naribana korica jednog limuna
- žlica šećera u prahu
- 500 mililitara džin
Priprema bazga džina:
- S cvjetova bazge otresite moguće kukce, a zatim ih stavite u veliku posudu ili staklenku. Dodajte limunovu koru, šećer u prahu i prelijte ih džinom.
- Posudu pokrijte i ostavite na 24 sata
- Kroz filter-papir za kavu, gazu ili bilo što slično procijedite smjesu i piće ulijte u čistu bocu.
- Bazga-džin možete poslužiti s tonikom i puno leda.
Inspirirajte se i ostalim receptima s bazgom:
I to je to, uživajte u osvježavajućem džinu s okusom proljeća.