Francuski predsjednik Emmanuel Macron i prva dama Brigitte Macron doputovali su u službeni posjet Švedskoj. Prvi dan njihova posjeta započeo je sastankom sa švedskim kraljem Karlom XVI. Gustavom i kraljicom Silvijom.

Galerija Brigitte Macron sa švedskom kraljicom Silvijom na državničkoj večeri u Stockholmu Brigitte Macron sa švedskom kraljicom Silvijom na državničkoj večeri u Stockholmu Brigitte Macron u bijeloj haljini na državničkoj večeri u Parizu +4 Brigitte Macron u Bijeloj kući 2022. godine

Nakon sastanka Brigitte i Silvija uputile su se na prigodno druženje organizirano u Muzeju za modernu umjetnost, a prvi dan službenog posjeta završio je državničkom večerom održanom u kraljevskoj palači u Stockholmu.

Državničke večere tradicionalno su najsvečaniji tip događanja tijekom ovakvih visokopolitičkih prigoda. Od uzvanika se očekuje da budu u skladu s dreskodom i maksimalno elegantni, a francuskoj prvoj dami elegancije ne manjka.

Brigitte Macron sa švedskom kraljicom Silvijom na državničkoj večeri u Stockholmu Brigitte Macron sa švedskom kraljicom Silvijom na državničkoj večeri u Stockholmu (Foto: Profimedia)

Brigitte je na večeri zablistala u bijeloj večernoj haljini ravnog kroja s ušivenim blještavim detaljima, a ako vam se čini da je ovakvu haljinu već nosila - niste daleko od istine.

I dok bi za većinu žena crna haljina bila prvi odabir kada je u pitanju ovakva prigoda, Brigitte na državničkim večerama često nosi bijele haljine i to upravo ovakvog kroja kao i na posljednjoj.

Brigitte Macron sa švedskom kraljicom Silvijom na državničkoj večeri u Stockholmu Brigitte Macron sa švedskom kraljicom Silvijom na državničkoj večeri u Stockholmu (Foto: Profimedia)

Tako se i 2022. godine u Bijeloj kući na večeri s predsjednikom Bidenom i prvom damom Jil Biden pojavila u haljini identičnog kroja, s povišenim ovratnikom i ukrasnim detaljima.

Brigitte Macron u Bijeloj kući 2022. godine Brigitte Macron u Bijeloj kući 2022. godine (Foto: Profimedia)

Za večeru s Donaldom i Melanijom Trump 2018. godine također je odabrala bijelu haljinu ravnog kroja, ali tada su ukrasni detalji bili zlatne boje.

Brigitte Macron u Bijeloj kući 2018. godine Brigitte Macron u Bijeloj kući 2018. godine (Foto: Profimedia)

Možda bi se od nje, s obzirom na to da je Francuskinja, očekivalo da uvijek igra na sigurno i bira malu crnu haljinu, jedan od simbola francuske mode. Međutim, Brigitte je svojim stilom odavno dokazala da voli riskirati i kršiti modna pravila pa je tako malu crnu haljinu zamijenila dugačkom bijelom.

Njezine svečane bijele haljine, baš kao i većinu komada u njezinu ormaru, potpisuje modna kuća Louis Vuitton s kojom godinama surađuje, a kakve je još varijante omiljenog modela dosad nosila pogledajte u galeriji.

Brigitte Macron u bijeloj haljini na državničkoj večeri u Parizu Brigitte Macron u bijeloj haljini na državničkoj večeri u Parizu (Foto: Profimedia)

Besprijekorna Brigitte Macron: Izdanje za krunidbu kojem nitko neće naći manu Bračni par Macron - 1 Brigitte Macron Bračni par Macron - 2 +0 Bračni par Macron - 4

Kolinda Grabar-Kitarović i Brigitte Macron: Koja je dama odabrala bolje izdanje za finale SP-a? Kolinda Grabar-Kitarović i Brigitte Macron na utakmici Argentine i Francuske - 6 Kolinda Grabar-Kitarović i Brigitte Macron na utakmici Argentine i Francuske - 5 Brigitte Macron na utakmici Argentine i Francuske +5 Kolinda Grabar-Kitarović i Brigitte Macron na utakmici Argentine i Francuske - 8

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju