Do 30. godine Hilary Swank osvojila je dva Oscara, oba za najbolju glavnu glumicu, prvi 2000. za film "Dečki ne plaču", a drugi za "Djevojku od milijun dolara". No samo dva mjeseca prije nego što je dobila ulogu u "Dečki ne plaču" Hilary je bila potpuno slomljena jer je dobila otkaz u seriji "Beverly Hills".

Galerija Hilary Swank glumila je u osmoj sezoni serije 'Beverly Hills' - 2 Hilary Swank glumila je u osmoj sezoni serije 'Beverly Hills' - 3 Hilary Swank glumila je u osmoj sezoni serije 'Beverly Hills' - 5 +2 Hilary Swank osvojila je svog prvog Oscara za film 'Dečki ne plaču'

Naime, Hilary Swank u osmoj sezoni serije "Beverly Hills" glumila je samohranu majku Carly Reynolds, no nakon 13 epizoda dobila je otkaz. Ugovor je bila potpisala na dvije godine, a otpuštena je već u prvoj godini jer je serija u to vrijeme već bila slabo gledana.

Hilary je zbog otkaza bila slomljena, no samo dva mjeseca kasnije dogodila joj se najbolja moguća stvar – dobila je glavnu ulogu u filmu "Dečki ne plaču", snimljenom prema istinitoj priči. Swank je odglumila transrodnog mladića Brandona Teena iz Nebraske, a za svoju briljantnu izvedbu nagrađena je Oscarom.

Hilary Swank glumila je u osmoj sezoni serije 'Beverly Hills' - 5 Hilary Swank u filmu 'Dečki ne plaču' (Foto: Profimedia)

Na otkaz u seriji 'Beverly Hills' gledala sam kao na to da je u svakom zlu neko dobro. Kad se dogodi nešto loše, možda se nešto drugo krije iza ugla, kazala je Hilary Swank gostujući u talk showu Conan.

Tinejdžerska serija "Beverly Hills, 90210", u Hrvatskoj poznata kao "Beverly Hills", prikazivala se od 1990. do 2000. godine, a prati grupu američkih tinejdžera koji žive bogatim, lagodnim životom u kalifornijskom gradiću Beverly Hillsu. Seriju su kreirali jedan od najpoznatijih američkih producenata Aaron Spelling i scenarist Darren Star.

Hilary Swank glumila je u osmoj sezoni serije 'Beverly Hills' - 3 Hilary Swank glumila je samohranu majku u osmoj sezoni serije 'Beverly Hills' (Foto: Profimedia)

Kultni Beverly Hills promijenio je pop-kulturu i postao globalna senzacija, a glumci novi idoli s vojskom fanatičnih obožavatelja.

Na vrhuncu uspjeha seriju je pratilo više od 21 milijun gledatelja tjedno, prikazivala se u 43 zemlje svijeta i zaradila je milijarde dolara samo od suvenira, a zvijezde serije imale su i lutke izrađene po njihovim likovima – i sve to bez pomoći društvenih mreža.

Prije Beverly Hillsa Shannen Doherty već je bila stekla popularnost sa serijom "Heathers", dok se Jason Priestley borio da pronađe glumačku gažu te je dijelio stan s tada glumcem u usponu, a danas velikom holivudskom zvijezdom Bradom Pittom. Luke Perry radio je na građevini, a Ian Ziering godinu i pol bio je bez glumačkog posla te je radio u ribarnici jedva spajajući kraj s krajem i pitajući se hoće li imati za stanarinu.

Legendarna ekipa iz obožavane serije 'Beverly Hills' Legendarna ekipa iz obožavane serije 'Beverly Hills' (Foto: Profimedia)

Iako serija nije odmah bila hit, glumci su znali da je samo pitanje vremena kada će to postati. Prekretnica se, prema mišljenju Iana Zieringa, dogodila nakon epizode u kojoj je Brenda izgubila nevinost. Serija je govorila o važnim stvarima i problemima kroz koje mladi prolaze, na neki način dala im je glas i bila je tu za njih. Bavila se tinejdžerskim problemima kao što su alkohol, droga, seks, silovanje, SIDA i drugi.

Tijekom deset godina emitiranja u "Beverly Hillsu" gostovalo je mnoštvo glumačkih zvijezda koje tada još nisu bile slavne: Matthew Perry, Jessica Alba, Denise Richards, David Arquette, Vivica A. Fox, Ashley Tisdale, a mlade glazbene zvijezde Christina Aguilera i Fergie u seriji su zapjevale.

Eva Longoria u "Beverly Hillsu" glumila je stjuardesu, a Lucy Liu odigrala svoju prvu ulogu u životu, onu konobarice u restoranu Peach Pit, omiljenom okupljalištu legendarne ekipe iz obožavane serije.

Hilary Swank glumila je u osmoj sezoni serije 'Beverly Hills' - 1 Christina Aguilera pjevala je u seriji 'Beverly Hills' (Foto: Profimedia)

Angie Harmon: Omiljena TV detektivka mama je tri kćeri, a za kućnog ljubimca ima - vjevericu Glumica Angie Harmon utjelovila je detektivku Jane Rizzoli u seriji 'Djevojke na zadatku' Angie Harmon i Sasha Alexander kao Jane Rizzoli i Maura Isles u seriji 'Djevojke na zadatku' Angie Harmon s kćeri Finley Faith Sehorn 2022. godine +10 Angie Harmon s kćerima Avery i Emery 2017. godine

Proslavila se ulogom detektivke Lilly Rush, a u stvarnom životu mama je dvojice autističnih dječaka Glumica Kathryn Morris proslavila se ulogom detektivke Lilly Rush u kriminalističkoj seriji 'Zaboravljeni slučaj' - 5 Glumica Kathryn Morris proslavila se ulogom detektivke Lilly Rush u kriminalističkoj seriji 'Zaboravljeni slučaj' - 4 Glumica Kathryn Morris proslavila se ulogom detektivke Lilly Rush u kriminalističkoj seriji 'Zaboravljeni slučaj' - 1 +4 Glumica Kathryn Morris proslavila se ulogom detektivke Lilly Rush u kriminalističkoj seriji 'Zaboravljeni slučaj' - 3

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju