Jedan je od uskrsnih običaja taj da se hrana nosi u crkvu na blagoslov – i to u tradicionalnoj pletenoj košarici. Posveta doručka simbolički je kraj Korizme, a u košarici obično možemo pronaći jaja, domaći kruh, meso, mlado povrće, sjemenke, začine pa i mliječne proizvode.

Galerija Uskrsne košarice Uskrsne košarice Uskrsne košarice +11 Uskrsne košarice

Osim što na taj način njegujemo staru tradiciju posvete uskrsnog doručka, uskrsna košarica izgleda doista efektno, pa su je obitelji diljem svijeta uvrstile u uskrsno uređenje doma. 

Uskrsne košarice Uskrsne košarice (Foto: Living4media)

Zato mnogi uređuju male uskrsne košarice s pisanicama i uskrsnim simbolima koje izgledaju baš divno na blagdanskom stolu.

Uskrsne košarice Uskrsne košarice (Foto: Living4media)

Od onih pletenih, preko visećih u kojima i cvijeće izgleda lijepo, pa sve do izrađenih od papira, uskrsne košarice doista su jedan od najljepših blagdanskih ukrasa. Ako ste ovog Uskrsa željeli urediti jednu takvu košaricu, zavirite u galeriju na početku teksta i inspirirajte se idejama za uređenje jednostavne uskrsne košarice.

Uskrsne košarice Uskrsne košarice (Foto: Living4media)

Sretan Uskrs!

U nastavku možete pronaći još ideja za uređenje uskrsnog doma. 

Napravite sami ljupki uskrsni vijenac - 4 Ne treba vam puno vremena ni novca: Napravite ljupki uskrsni vjenčić za blagdane Ideje za uskrsno uređenje doma 10 novih ideja za uskrsno uređenje doma Ružičasti Uskrs Ružičasti Uskrs: 20 ideja za dekoracije u boji koja izvrsno paše uz zelenu i zlatnu Kuhinjske potrepštine u ulozi uskrsnih dekoracija - 3 Košarice za muffine, kalupi, rezači… Kuhinjske potrepštine pretvorite u uskrsne dekoracije Ideje za uskrsne dekoracije s ljuskom jajeta 15 ideja za uskrsne dekoracije s ljuskom jajeta Slika nije dostupna Žuti Uskrs: Ideje za ukrašavanje u boji koja se slaže i s ljubičastom i plavom Ljubičasta se divno slaže sa zelenom bojom Ljubičasti Uskrs: Ideje za ukrašavanje u boji koja se divno slaže sa zelenom

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju