Devetog dana posljednjeg mjeseca u godini u katoličkom je kalendaru upisano ime Zdravka. Koje je značenje starog ženskog imena i kakve su osobe koje ga nose možete provjeriti u nastavku.

Zdravka je staro hrvatsko ime koje su roditelji birali za bebe želeći istaknuti njihovu zdravu, rumenu put. Dakle, ime Zdravka nastalo je od pridjeva "zdrav", a originalno ime dolazi u muškom obliku – Zdravko.

Prema podacima Acta Croatice, ime Zdravka jedno je od češćih imena u Hrvatskoj – nalazi se među prvih 500. Najviše žena koje nose ima Zdravka živi u Zagrebu, Splitu i Šibeniku, a popularno je i u susjednim državama. Baby boom Zdravki dogodio se između 1947. i 1957., a danas ono polako odlazi u zaborav.

Ako imate problem, Zdravku ćete prvu nazvati, a ona će vam dati vrijedni savjet koji će vam pomoći da budete bolji prema sebi i drugima.

Svako ime sa sobom nosi određenu numerološku vrijednost, a broj svih Zdravki je pet. Osobe koje su rođene s ovim brojem omiljene su u društvu, komunikativne su, uvijek su spremne na dobru zabavu i s njima baš nikad nije dosadno.

Također, Zdravke su bistre žene koje teže cijeloga života upijati nova znanja. Stroge su, ali pravedne majke kojima je najvažnije djecu naučiti onim pravim životnim vrijednostima. Zdravke klincima neće dopuštati da su cijeli dan na društvenim mrežama, bez obzira na to što sva druga djeca to mogu.

Ako imate problem, Zdravku ćete prvu nazvati, a ona će vam dati vrijedni savjet koji će vam pomoći da budete bolji prema sebi i prema drugima.

Blanka Kakve su osobe koje nose ime Blanka? Katarina Iskrene i odvažne: Kakve su osobe koje nose ime Katarina? Martina Kakve su osobe koje nose ime Martina? Leona Kakve su osobe koje nose ime Leona? Vedrana Kakve su osobe koje nose ime Vedrana? Karla Kakve su osobe koje nose ime Karla? Sabina Kakve su osobe koje nose ime Sabina? Darija Kakve su osobe koje nose ime Darija? Margareta Kakve su osobe koje nose ime Margareta? Danijela Kakve su osobe koje nose ime Danijela?

Sretan imendan! 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju