Na popisu biljaka koje spadaju u sukulente je i kalanhoa, ljepotica podrijelom iz tropskih krajeva za koju se nije teško brinuti.

Kalanhoa je idealan izbor za one koji žele sobnu biljku koja dugo cvjeta. Također, stvorena je za stanove sa suhim zrakom jer u listovima zadržava vlagu i pomaže regulirati svježinu u svojoj okolini. Iako briga za nju nije zahtjevna, nekoliko stvari ipak morate znati.

Do nje ćete lako doći jer se prodaje gotovo svugdje gdje se prodaju biljke, od cvjećarnica do supermarketa. Dolazi u širokom rasponu boja, a njezini cvjetovi uglavnom su jarkih boja među kojima su žuta, narančasta, ružičasta, crvena... Moguće je pronaći i bijele primjerke. Njezini listovi također su primjetni - zeleni i poprilično veliki.

Voštani cvijet Voštani cvijet: Otporna biljka upečatljivih cvjetova koja ne traži puno pažnje

Kalanhoe vole prirodno svjetlo. Idealno ih je smjestiti na srednje ili jako svijetle lokacije, ali nije dobro da su na izravnom suncu.

Što više svjetla kalanhoa dobiva, bolje će izgledati. Kada je osvjetljenje slabo pupoljci se ne otvaraju.

Slika nije dostupna Jaglac: Jeftin i tako lijepi vjesnik proljeća u najvedrijim bojama

S obzirom na to da se radi o sukulentu s mesnatim lišćem i stabljikama u kojima čuvaju vodu, nemojte pretjerivati sa zalijevanjem. Potrebno im je osigurati i dobru drenažu, a jednom kada biljku zalijete, zalijevanje ponovite onda kada se tlo osuši - to može značiti otprilike jednom svaka dva tjedna. Učestalost naravno ovisi o temperaturama, situaciji sa svjetlom i veličini posude u kojoj se nalazi.

Slika nije dostupna Kineski kozlac: Otporna biljka čiji će bujni listovi uljepšati i najobičniji kutak

Biljci odgovara boravak na normalnoj sobnoj temperaturi, a što je temperatura u vašem domu veća to će se cvijeće brže otvarati dok će razdoblje cvjetanja biti kraće.

Na kraju ćemo dodati i da je kalanhoa, biljka koju mnogi imaju u domu zbog njezinih brojnih i šarenih cvjetova, i prekrasan poklon (posebno za one koji možda i nisu najveći talenti kada neku biljku treba održati na životu).

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju