Volite i palačinke i tikvice? Zašto ih onda ne biste spojili i isprobali ovaj sjajni recept? Palačinke s tikvicama uistinu su svestrane pa ih možete jesti za doručak, ručak i večeru.

 

Sastojci za palačinke s tikvicama:

  • 3 jaja
  • 350 ml mlijeka
  • 100 ml mineralne vode
  • 1 tikvica srednje veličine
  • 5 dag otopljenog maslaca
  • 25 dag oštrog brašna
  • sol i papar po ukusu
  • malo nasjeckanog svježeg kopra
  • masnoća za pečenje palačinki

Priprema palačinki s tikvicama:

  1. Tikvicu ogulite, operite i naribajte. Malo je posolite i pustite da stoji 20 minuta kako bi pustila vodu. Zatim je iscijedite.
  2. Razmutite jaja u malo dubljoj posudi, posolite ih i popaprite. Možete ubaciti i druge začine po svojoj želji. Dodajte brašno, mlijeko i mineralnu vodu i zamiješajte smjesu za palačinke. Smjesa mora biti malo gušća od one koju inače radimo za tanke palačinke. Ako primijetite da je prerijetka, dodajte joj malo brašna.
  3. Sada u smjesu ubacite naribanu i ocijeđenu tikvicu i nasjeckani kopar te promiješajte.
  4. Palačinke klasično pecite u tavi. Možete ih poslužiti s umakom od kiselog vrhnja i vlasca ili bilo kojim drugim umakom po želji. Odlične su i punjene mesom pa zapečene, a možete napraviti i povrtno punjenje pa ih onda zapeći.

Musaka s tikvicama, mljevenim mesom i sirom Prefini ručak: Recept za musaku s tikvicama, mljevenim mesom i sirom

Izlivača s tikvicama i sirom "Izlivača" s tikvicama i sirom: Recept za brzi ljetni ručak

Tortilje s tikvicama i sirom Brze tortilje s tikvicama i sirom koje se mogu jesti za doručak, ručak i večeru

Slika nije dostupna Konkurencija tikvicama: Recept za zapečeni složenac od patlidžana i sira

Dobar tek!

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju