Današnji dan, 29. rujna, jedan je od datuma u kojemu su Mihaele zabilježene u katoličkom kalendaru pa tom prilikom svim Mihaelama želimo sretan imendan.

Mihaela je ženska varijanta starohebrejskog imena Mihael, koje u doslovnom prijevodu znači Onaj koji je sličan Bogu ili Onaj koji je kao Bog.

Crkva je od davnina povezana za ovo staro ime, a neki izvori navode da Mihaela ipak nije izvedenica imena Mihael, nego ženskog hebrejskog imena Mihajla, što bi značilo dobra kao Bog, milosrdna kao Bog ili pak snažna kao Bog.

Mihaele su mirne, drage, nježne i miroljubive, a najviše im smeta nepravda koju će bez razmišljanja pokušati ispraviti.

Sveti Mihael je, prema biblijskom učenju, arkanđeo koji je bio zapovjednik nebeske vojske u borbi protiv Lucifera. Osim što štiti grad Šibenik, sveti Mihael je i zaštitnik policajaca, vojnika te padobranaca i borbenih pilota.

Ovo snažno ime najbolje pristaje osobama sa snažnim karakterom. Upravo su takve Mihaele. Snažne i hrabre žene koje će vam pružiti ruku kad god je to potrebno i neće ništa tražiti zauzvrat. One znaju da u tome leži ljepota davanja pa će osobama do kojih im je stalo pomoći bez ikakvih očekivanja.

Mihaele su mirne, drage, nježne i miroljubive, a najviše im smeta nepravda koju će bez razmišljanja pokušati ispraviti. Ako primijete da je bliska osoba doživjela nepravdu, to će ih najviše zaboljeti i brzopleto će se za njih zauzeti, ne razmišljajući o posljedicama.

Mihaele su vjerne partnerice i predivne prijateljice, stroge, ali pravedne majke i srčane radnice koje znaju posložiti prioritete u životu. S druge strane, ljubav prema ljudima ih  može koštati pa ponekad budu povrijeđene jer su vjerovale onima kojima nisu trebale.

Ljubavni plakat na Peščenici "Ti si moja mirna luka i moj zabavni park": U Zagrebu osvanuo plakat s vrlo romantičnom porukom

Osim Mihaela, danas imendan slave Gabriel, Gabriela, Gabrijela i Gabi te Rafael i Rafaela, također arkanđeli koji se ističu u službi Crkve i dobrote.

Matea Kakve su osobe koje nose ime Matea? Svjetlana Kakve su osobe koje nose ime Svjetlana? Sanja Brižne i šarmantne: Kako se opisuju osobe koje nose ime Sanja? Sonja Kakve su osobe koje nose ime Sonja? Dolores Kakve su osobe koje nose ime Dolores? Gordana Kakve su osobe koje nose ime Gordana? Jelena Kakve su osobe koje nose ime Jelena? Jasna Kakve su osobe koje nose ime Jasna? Snježana Kakve su žene koje nose ime Snježana? Nives Kakve su osobe koje nose ime Nives?

Sretan imendan!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju