Današnji dan, 18. rujna, jedan je od datuma u kalendaru na koji imendan slave i Sanje. Muški oblik ovog imena vrlo popularnog na našim prostorima je Sanjin, pa i njima danas možete čestitati imendan.

Galerija Sanja Sanja Vejnović Sanja Pilić +1 Sanja Musić Milanović na konferenciji UNICEF-a

Smatra se kako ime Sanja potječe od imena Aleksandra, a prema nekim tumačenjima izvedeno je i od glagola sanjati. Sukladno tome, ovo ime simbolizira snove, nešto nestvarno i posebno, kao iz nekog drugog svijeta.

Dunja Emotivne, odane i tvrdoglave: Kakve su žene koje nose ime Dunja?

Aleksandra, Imendan "Zaštitnice muškaraca": Kakve su osobe koje nose ime Aleksandra?

Prema numerologiji, iz svakog imena može se izračunati takozvani broj rasta. Kao što sam naziv kaže, taj broj utječe na naš osobni rast i razvoj tijekom života, a također je i dobar pokazatelj nekih karakternih osobina.

Broj rasta osoba koje se zovu Sanja je 9, a osobe s tim brojem često se ističu u društvu kao veliki idealisti, altruisti i humanitarci koji vole pomagati drugima.

Marija Meri, Marion, Mari... 20 divnih verzija najčešćeg ženskog imena na svijetu

Snježana Tolerantne, suosjećajne i predane: Kakve su žene koje nose ime Snježana?

Sanje su brižne i posvećene, empatične, maksimalno požrtvovne i često vrlo romantične. Šarmantne su, karizmatične i ljudi se sjajno osjećaju u njihovu društvu.

Ana Snalažljive i odlučne: Kakve su osobe koje nose ime Ana?

Kristina Sretan imendan! Značenje imena koje vjerno prate nadimci Tina, Kika i Kris

S obzirom na to da je idealizam jedna od njihovih glavnih karakteristika, ne čudi što im je najvažnije samo to da su svi u njihovoj okolini sretni. Sanje su često velike emotivke, osjetljive na nepravdu i sentimentalne.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju