Munchmallow kolač
Munchmallow kolač (Foto: Natašine slastice/kolaci.biz)
Zdravlje & prehrana

Recept za jednostavni Munchmallow kolač koji osvaja mekoćom

11-11-2023 Piše Zadovoljna.hr
komentari

Ako nemate ideju čime se zasladiti za vikend, mi je imamo.

U nastavku vam donosimo recept Nataše Pralice za omiljeni Munchmallow kolač. Radi se o kolaču napravljenom po uzoru na omiljeni slatkiš iz djetinjstva. Priprema je jednostavna, a Munchmallow kolač je brzo gotov.

U trendu Uz kavu Biskvit je tako mekan, ali krema je božanstvena: Pročitajte recept za najfiniji kuglof Street style kombinacije sa zagrebačke špice koje bismo kopirali od glave do pete MODNA INSPIRACIJA 15 kombinacija sa zagrebačke špice koje bismo kopirali od glave do pete Znanost ima svoja mjerila ljepote Savršene proporcije Gotovo savršene crte lica: Slavna glumica proglašena najljepšom ženom svijeta po zlatnom rezu

Nataša od srca preporučuje isprobavanje ovog kolača koji, kaže, ima mekan i sočan biskvit koji se topi u ustima, dok šaum i čokolada zaokružuju cijelu priču.

SASTOJCI

Biskvit:

  • 5 žumanjaka
  • 190 g šećera
  • 170 g brašna
  • 30 g kakaa
  • 1 prašak za pecivo
  • 200 ml mlijeka
  • 100 ml ulja

Šaum:

  • 5 bjelanjaka
  • 160 g šećera

Glazura od čokolade:

  • 100 g čokolade za kuhanje
  • 4 žlice ulja

Biskvit priprema:

  1. Brašno pomiješajte sa praškom za pecivo i kakaom.
  2. U drugu zdjelu dodajte žumanjke i šećer, izradite pjenasto.
  3. Zatim dodajte mlijeko i ulje, kratko miksajte.
  4. Dodajte pripremljeno brašno i sve sjedinite pjenjačom.
  5. Kalup dimenzija 21 x 36 cm pouljite i pobrašnite.
  6. Smjesu rasporedite u pripremljeni kalup.
  7. Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva 15 minuta.

Šaum priprema:

  1. Netom prije nego izvadite biskvit iz pećnice pripremite šaum.
  2. U zdjelu dodajte bjelanjke i miksajte da zapjene
  3. Postepeno dodajte šećer i miksajte da dobijete čvrsti snijeg
  4. Rasporedite ga preko vrućeg biskvita kojeg ste izvadili iz pećnice.
  5. Sve zajedno stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva još 15 minuta.

Glazura od čokolade:

  1. Preko čokolade za kuhanje (narezane ili u kapljicama) prelijte ulje.
  2. Istopite u mikrovalnoj ili na pari.
  3. Ostavite da se prohladi.
  4. Čokoladnu glazuru prelijte preko šauma.
  5. Kolač stavite u frižider da se ohladi i stegne.
     

Kako Nataša Pralica priprema parfe tortu, pogledajte u njezinu videu na YouTubeu i u nastavku ovog teksta, a ovaj i druge recepte potražite na blogu Natašine slastice.

Ako volite kremaste kolače, mogli bi vam se svidjeti i ovi recepti:

Slika nije dostupna Kremšnite gotove za 20 minuta: Desert koji paše i nakon obilnog ručka

Gabrijelin kolač "E, to je kolač": Recept za kocke s prhkim beze korama bogate vanilijom i orasima

Kocke od lješnjaka Recept za najkremastije kocke od lješnjaka koje će oduševiti ljubitelje izdašnih kolača

Tiramisu s kestenom Tiramisu s kestenom: Isprobajte jesensku verziju omiljenog kremastog deserta

Slika nije dostupna Kolač od Nutelle i keksa: Superbrzi recept bez puno filozofije

Kinder Bueno kolač Recept za kremasti kinder bueno kolač koji se ne peče

Slika nije dostupna Može ići i u zamrzivač: Recept za parfe tortu koja podsjeća na sladoled

Pročitaj još
Pročitaj još