Munchmallow kolač
Munchmallow kolač (Foto: Natašine slastice/kolaci.biz)
Zdravlje & prehrana

Recept za jednostavni Munchmallow kolač koji osvaja mekoćom

11-11-2023 Piše Zadovoljna.hr
komentari

Ako nemate ideju čime se zasladiti za vikend, mi je imamo.

U nastavku vam donosimo recept Nataše Pralice za omiljeni Munchmallow kolač. Radi se o kolaču napravljenom po uzoru na omiljeni slatkiš iz djetinjstva. Priprema je jednostavna, a Munchmallow kolač je brzo gotov.

U trendu Božićni kolačići Nema čega nema Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste Andrej Plenković s obitelji u posjeti Papi Lavu XIV. Elegantno izdanje Pogledajte elegantnu kombinaciju Ane Maslać Plenković za posjet Papi Danijela Martinović na koncertu Božić s Danijelom u Zagrebu 2025. - 3 Glamurozna i elegantna Haljina Danijele Martinović baš je kraljevska, perfektno joj stoji, a savršen je izbor za druženja u prosincu

Nataša od srca preporučuje isprobavanje ovog kolača koji, kaže, ima mekan i sočan biskvit koji se topi u ustima, dok šaum i čokolada zaokružuju cijelu priču.

SASTOJCI

Biskvit:

  • 5 žumanjaka
  • 190 g šećera
  • 170 g brašna
  • 30 g kakaa
  • 1 prašak za pecivo
  • 200 ml mlijeka
  • 100 ml ulja

Šaum:

  • 5 bjelanjaka
  • 160 g šećera

Glazura od čokolade:

  • 100 g čokolade za kuhanje
  • 4 žlice ulja

Biskvit priprema:

  1. Brašno pomiješajte sa praškom za pecivo i kakaom.
  2. U drugu zdjelu dodajte žumanjke i šećer, izradite pjenasto.
  3. Zatim dodajte mlijeko i ulje, kratko miksajte.
  4. Dodajte pripremljeno brašno i sve sjedinite pjenjačom.
  5. Kalup dimenzija 21 x 36 cm pouljite i pobrašnite.
  6. Smjesu rasporedite u pripremljeni kalup.
  7. Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva 15 minuta.

Šaum priprema:

  1. Netom prije nego izvadite biskvit iz pećnice pripremite šaum.
  2. U zdjelu dodajte bjelanjke i miksajte da zapjene
  3. Postepeno dodajte šećer i miksajte da dobijete čvrsti snijeg
  4. Rasporedite ga preko vrućeg biskvita kojeg ste izvadili iz pećnice.
  5. Sve zajedno stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva još 15 minuta.

Glazura od čokolade:

  1. Preko čokolade za kuhanje (narezane ili u kapljicama) prelijte ulje.
  2. Istopite u mikrovalnoj ili na pari.
  3. Ostavite da se prohladi.
  4. Čokoladnu glazuru prelijte preko šauma.
  5. Kolač stavite u frižider da se ohladi i stegne.
     

Kako Nataša Pralica priprema parfe tortu, pogledajte u njezinu videu na YouTubeu i u nastavku ovog teksta, a ovaj i druge recepte potražite na blogu Natašine slastice.

Ako volite kremaste kolače, mogli bi vam se svidjeti i ovi recepti:

Kremšnite Kremšnite gotove za 20 minuta: Desert koji paše i nakon obilnog ručka

Gabrijelin kolač "E, to je kolač": Recept za kocke s prhkim beze korama bogate vanilijom i orasima

Kocke od lješnjaka Recept za najkremastije kocke od lješnjaka koje će oduševiti ljubitelje izdašnih kolača

Tiramisu s kestenom Tiramisu s kestenom: Isprobajte jesensku verziju omiljenog kremastog deserta

Slika nije dostupna Kolač od Nutelle i keksa: Superbrzi recept bez puno filozofije

Kinder Bueno kolač Recept za kremasti kinder bueno kolač koji se ne peče

Slika nije dostupna Može ići i u zamrzivač: Recept za parfe tortu koja podsjeća na sladoled

Pročitaj još
Pročitaj još