U nastavku vam donosimo recept Nataše Pralice za omiljeni Munchmallow kolač. Radi se o kolaču napravljenom po uzoru na omiljeni slatkiš iz djetinjstva. Priprema je jednostavna, a Munchmallow kolač je brzo gotov.
Nataša od srca preporučuje isprobavanje ovog kolača koji, kaže, ima mekan i sočan biskvit koji se topi u ustima, dok šaum i čokolada zaokružuju cijelu priču.
SASTOJCI
Biskvit:
- 5 žumanjaka
- 190 g šećera
- 170 g brašna
- 30 g kakaa
- 1 prašak za pecivo
- 200 ml mlijeka
- 100 ml ulja
Šaum:
- 5 bjelanjaka
- 160 g šećera
Glazura od čokolade:
- 100 g čokolade za kuhanje
- 4 žlice ulja
Biskvit priprema:
- Brašno pomiješajte sa praškom za pecivo i kakaom.
- U drugu zdjelu dodajte žumanjke i šećer, izradite pjenasto.
- Zatim dodajte mlijeko i ulje, kratko miksajte.
- Dodajte pripremljeno brašno i sve sjedinite pjenjačom.
- Kalup dimenzija 21 x 36 cm pouljite i pobrašnite.
- Smjesu rasporedite u pripremljeni kalup.
- Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva 15 minuta.
Šaum priprema:
- Netom prije nego izvadite biskvit iz pećnice pripremite šaum.
- U zdjelu dodajte bjelanjke i miksajte da zapjene
- Postepeno dodajte šećer i miksajte da dobijete čvrsti snijeg
- Rasporedite ga preko vrućeg biskvita kojeg ste izvadili iz pećnice.
- Sve zajedno stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva još 15 minuta.
Glazura od čokolade:
- Preko čokolade za kuhanje (narezane ili u kapljicama) prelijte ulje.
- Istopite u mikrovalnoj ili na pari.
- Ostavite da se prohladi.
- Čokoladnu glazuru prelijte preko šauma.
- Kolač stavite u frižider da se ohladi i stegne.
Kako Nataša Pralica priprema parfe tortu, pogledajte u njezinu videu na YouTubeu i u nastavku ovog teksta, a ovaj i druge recepte potražite na blogu Natašine slastice.
Ako volite kremaste kolače, mogli bi vam se svidjeti i ovi recepti: