Iskoristite sezonu mandarina i s ovim osvježavajućim citrusnim voćem napravite fini desert. Predlažemo vam roladu s kremastim sirom i mandarinama.
Za pripremu ovoga kolača ne treba vam puno znanja i kuhinjskih pomagala – tek mikser i malo strpljenja.
U fotogaleriji na početku teksta pogledajte cijeli postupak u pripremi ovoga kolača.
Sastojci za biskvit:
- 100 g glatkog brašna
- 80 g kristal šećera
- 3 jaja
- korica 1 naranče
- sok od pola naranče
Sastojci za nadjev:
- 150 ml vrhnja za šlag (33 % m.m.)
- 120 g svježeg kremastog sira
- 100 g šećera u prahu
- 8 do 10 mandarina
Prva tri koraka u postupku izrade rolade od mandarina (Foto: Profimedia)
Priprema:
- Napravite biskvit: bjelanjke istucite sa šećerom u čvrsti snijeg uz pomoć miksera. Dodajte žumanjke i nastavite miksati dok ne dobijete čvrstu pjenastu smjesu.
- Dodajte naribanu koricu i sok naranče.
- Prosijajte brašno i dodajte ga u smjesu. Miksajte dok se dobijete glatku jednoličnu smjesu.
- Ravnomjerno premažite smjesu na lim za pečenje koji ste prethodno prekrili papirom za pečenje. Stavite peći biskvit u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 Celzijevih stupnjeva otprilike 8 minuta.
- Nakon pečenja ostavite biskvit da se ohladi na papiru na kojem se pekao.
- Ogulite mandarine.
- Kad se biskvit ohladi, odstranite papir i premjestite ga na čistu papir za pečenje.
- Napravite nadjev za roladu: vrhnje istucite u šlag te ga pomiješajte sa šećerom i kremastim sirom. Razmažite otprilike dvije trećine kreme po biskvitu i rasporedite mandarine uz rub.
- Pomoću papira savijte roladu i stavite je u hladnjak da se stvrdne otprilike 2 sata. Nakon što se stvrdne, uklonite papir.
- Preostalu kremu stavite u slastičarsku vrećicu s odrezanim vrhom i nanesite je na površinu rolade. Prije posluživanja ukrasite roladu s dodatnim mandarinama.
Ispečeni biskvit premažite kremom i cijelim mandarinama (Foto: Profimedia)
Isprobajte i ove slastice s citrusnom voćem:
Dobar tek!