Mandarine su odličan izvor vitamina C koji jača imunitet i snaži cijeli organizam. Citrusno voće može biti i sjajan dodatak u pripremi blagdanskih slastica.

Galerija Rolada od kremastog sira i mandarina Prva tri koraka u postupku izrade rolade od mandarina Ispečeni biskvit premažite kremom i cijelim mandarinama +0 Zarolajte biskvit oko mandarina i stavite hladiti prije posluživanja

Iskoristite sezonu mandarina i s ovim osvježavajućim citrusnim voćem napravite fini desert. Predlažemo vam roladu s kremastim sirom i mandarinama.

Za pripremu ovoga kolača ne treba vam puno znanja i kuhinjskih pomagala – tek mikser i malo strpljenja.

U fotogaleriji na početku teksta pogledajte cijeli postupak u pripremi ovoga kolača.

Sastojci za biskvit:

  • 100 g glatkog brašna
  • 80 g kristal šećera
  • 3 jaja
  • korica 1 naranče
  • sok od pola naranče

Sastojci za nadjev:

  • 150 ml vrhnja za šlag (33 % m.m.)
  • 120 g svježeg kremastog sira
  • 100 g šećera u prahu
  • 8 do 10 mandarina

Prva tri koraka u postupku izrade rolade od mandarina Prva tri koraka u postupku izrade rolade od mandarina (Foto: Profimedia)

Priprema:

  1. Napravite biskvit: bjelanjke istucite sa šećerom u čvrsti snijeg uz pomoć miksera. Dodajte žumanjke i nastavite miksati dok ne dobijete čvrstu pjenastu smjesu.
  2. Dodajte naribanu koricu i sok naranče.
  3. Prosijajte brašno i dodajte ga u smjesu. Miksajte dok se dobijete glatku jednoličnu smjesu.
  4. Ravnomjerno premažite smjesu na lim za pečenje koji ste prethodno prekrili papirom za pečenje. Stavite peći biskvit u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 Celzijevih stupnjeva otprilike 8 minuta.
  5. Nakon pečenja ostavite biskvit da se ohladi na papiru na kojem se pekao.
  6. Ogulite mandarine.
  7. Kad se biskvit ohladi, odstranite papir i premjestite ga na čistu papir za pečenje.
  8. Napravite nadjev za roladu: vrhnje istucite u šlag te ga pomiješajte sa šećerom i kremastim sirom. Razmažite otprilike dvije trećine kreme po biskvitu i rasporedite mandarine uz rub.
  9. Pomoću papira savijte roladu i stavite je u hladnjak da se stvrdne otprilike 2 sata. Nakon što se stvrdne, uklonite papir.
  10. Preostalu kremu stavite u slastičarsku vrećicu s odrezanim vrhom i nanesite je na površinu rolade. Prije posluživanja ukrasite roladu s dodatnim mandarinama.

Ispečeni biskvit premažite kremom i cijelim mandarinama Ispečeni biskvit premažite kremom i cijelim mandarinama (Foto: Profimedia)

Isprobajte i ove slastice s citrusnom voćem:

Lambada kolač Lambada: Recept za legendarni kolač s kojim ćete se rado zasladiti Torta od mrkve Recept za tortu od čarobne kombinacije kokosa, mrkve i naranče Mimoza torta Mimoza: Recept za osvježavajuću tortu koja simbolizira žensku snagu tiramisu s limunom Tiramisu od limuna: Najlakši recept za ljetnu verziju prefinog kolača Kolač s narančom i bademima Bez grama brašna: Recept za sočni kolač od naranče i badema

 

Dobar tek!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju