Svatko ima svoju verziju ovog recepta, bilo da ga je naslijedio od bake ili pak od mame, no ono što im je zajedničko jest da su uvijek neodoljive, hrskave izvana i sočne iznutra.
Najbolje od svega? Priprema je brza i jednostavna, a rezultat je fantastičan. U nastavku možete pronaći naš recept iz djetinjstva.
Male pite sa sirom - sastojci:
- 1 paket gotovih kora za pite i savijače
za nadjev:
- 500 g krem sira
- 3 srednja jaja
- 150 g maslaca (otopljenog)
- 1 i pol kiselo vrhnje
- prstohvat soli
- 1 paketić praška za pecivo
za premaz:
- 1 jaje
- druga polovica kiselog vrhnja
- malo soli
Male pite sa sirom - priprema:
- Pomiješajte sve sastojke za nadjev, pa na kraju dodajte i rastopljeni, malo prohlađeni maslac.
- Uzmite tri kore – svaku premažite tankim slojem nadjeva, zatim zarolajte. Postupak ponavljajte dok ne potrošite sve kore (za jednu roladu trebaju vam tri kore).
- Svaku roladu zamotajte u prozirnu foliju i stavite u zamrzivač na dva sata – ovaj trik pomoći će da burekčići zadrže savršeni oblik.
- Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva, a pleh obložite papirom za pečenje.
- Rolade izrežite na jednake komadiće, posložite u pleh i premažite smjesom jajeta i vrhnja (lagano posoljenom).
- Pecite oko 30 minuta, dok pitice ne dobiju zlaćanu, hrskavu koricu. Po želji, prije pečenja na svaku piticu možete dodati malo ribanog sira.
Dobar tek!
Pročitajte i naš recept za trganu pitu sa sirom.

Dobar tek!