Troslojni čokoladni tart – sastojci:
Podloga:
- 200 g mljevenog keksa
- 80 g rastopljenog maslaca
- 1 žlica kakaa
- 4 žlice mlijeka
Bijeli ganaš:
- 120 g bijele čokolade
- 50 ml slatkog vrhnja
Mliječni ganaš:
- 120 g mliječne čokolade
- 50 ml slatkog vrhnja
Tamni ganaš:
- 70 g tamne čokolade
- 70 ml slatkog vrhnja
- 30 g maslaca
Troslojni čokoladni tart – priprema:
- Pripremite podlogu. Pomiješajte keks, zatim umiješajte maslac pa na kraju mlijeko. Smjesu rasporedite u kalup pa odložite u frižider.
- Svaki ganaš pravi se na isti način, prvo s bijelom čokoladom, zatim s mliječnom, a na kraju i s tamnom.
- Slatko vrhnje zagrijati skoro do vrenja (ali ne smijemo zakuhati) pa preliti preko čokolade. Neka stoji nekoliko minuta kako bi se čokolada otopila, a onda sve dobro promiješati.
- Bijeli ganaš rasporediti preko podloge pa odložiti u hladnjak na najmanje pola sata. Nakon toga na isti način napraviti mliječni ganaš, preliti preko bijelog dijela pa također staviti na hlađenje najmanje pola sata.
- Na kraju na isti način pripremiti i tamni ganaš, samo što se s mlijekom treba zagrijati i maslac.
- Tart ohladiti najmanje tri sata prije rezanja, a idealno bi bilo preko noći.
Čokoladni tart blogerice Julije Radojević (Foto: Instagram@slatkadomacica)
Recept za tart s čak tri čokoladne kreme s nama je podijelila food-blogerica Julia Radojević. Njezin tart dobio je same pohvale, a neke su pratiteljice čak istaknule da ga prave po peti put. Još ukusnih recepata možete pronaći na njezinu profilu slatkadomacica te u nastavku, a ako tražite recepte za vječne klasike, kremaste kolače, pite i savijače, inspirirajte se popisom od 100 kolača na jednom mjestu.
Čokoladni tart blogerice Julije Radojević (Foto: Instagram@slatkadomacica)
Doba tek!