Ljubitelje čokolade oduševit će recept za jednostavni tart s čak – tri vrste čokolade. Osim što se ne peče, sprema se dosta lako, a najviše vremena oduzima čekanje, kako bi se svaki čokoladni sloj stegnuo. U nastavku možete pronaći recept za bombastični kolač koji će oduševiti cijelu obitelj.

 

Troslojni čokoladni tart – sastojci:

Podloga:

 • 200 g mljevenog keksa
 • 80 g rastopljenog maslaca
 • 1 žlica kakaa
 • 4 žlice mlijeka

Bijeli ganaš:

 • 120 g bijele čokolade
 • 50 ml slatkog vrhnja

Mliječni ganaš:

 • 120 g mliječne čokolade
 • 50 ml slatkog vrhnja

Tamni ganaš:

 • 70 g tamne čokolade
 • 70 ml slatkog vrhnja
 • 30 g maslaca

Troslojni čokoladni tart – priprema:

 1. Pripremite podlogu. Pomiješajte keks, zatim umiješajte maslac pa na kraju mlijeko. Smjesu rasporedite u kalup pa odložite u frižider.
 2. Svaki ganaš pravi se na isti način, prvo s bijelom čokoladom, zatim s mliječnom, a na kraju i s tamnom.
 3. Slatko vrhnje zagrijati skoro do vrenja (ali ne smijemo zakuhati) pa preliti preko čokolade. Neka stoji nekoliko minuta kako bi se čokolada otopila, a onda sve dobro promiješati.
 4. Bijeli ganaš rasporediti preko podloge pa odložiti u hladnjak na najmanje pola sata. Nakon toga na isti način napraviti mliječni ganaš, preliti preko bijelog dijela pa također staviti na hlađenje najmanje pola sata.
 5. Na kraju na isti način pripremiti i tamni ganaš, samo što se s mlijekom treba zagrijati i maslac.
 6. Tart ohladiti najmanje tri sata prije rezanja, a idealno bi bilo preko noći.

Čokoladni tart blogerice Julije Radojević Čokoladni tart blogerice Julije Radojević (Foto: Instagram@slatkadomacica)

Recept za tart s čak tri čokoladne kreme s nama je podijelila food-blogerica Julia Radojević. Njezin tart dobio je same pohvale, a neke su pratiteljice čak istaknule da ga prave po peti put. Još ukusnih recepata možete pronaći na njezinu profilu slatkadomacica te u nastavku, a ako tražite recepte za vječne klasike, kremaste kolače, pite i savijače, inspirirajte se popisom od 100 kolača na jednom mjestu

Čokoladni kolač na čaše Čokoladni kolač na čaše: Desert koji ćete "smućkati" za samo pet minuta Čokoladni cheesecake Za 15 minuta: Čokoladni cheesecake bez pečenja osvaja na prvi zalogaj Keks tart Tart od keksa: Brzi recept za fini kolač koji je gotov kad kažete "keks" Tart s malinama i čokoladom blogerice Ivane Šteković Hrskavo, a tako kremasto: Recept za neodoljivi tart s malinama i čokoladom Čokoladni brownie Trostruka čokolada: Recept za najčokoladniji i najsočniji brownie Čokoladna torta Recept za brzu čokoladnu tortu koja tako dobro paše uz popodnevnu kavu

Čokoladni tart blogerice Julije Radojević Čokoladni tart blogerice Julije Radojević (Foto: Instagram@slatkadomacica)

Doba tek!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju