Ako se svrstavate u skupinu obožavatelja jagoda, onda ste sigurno jedva dočekali njihovu sezonu. Ovo voće može se koristiti na razne deserte, a jedan od njih je i ukusni domaći puding od jagoda koji se brzo priprema.

Puding od jagoda - sastojci: 

  • 500 ml mlijeka
  • 35 grama kukuruznog škroba
  • 2 velike žlice šećera
  • 200 grama jagoda

Puding od jagoda - priprema: 

  1. Skinite peteljke s jagoda. Operite jagode, stavite ih u blender i pretvorite u pire koji možete napraviti i štapnim mikserom. Ako nemate ni blender ni štapni mikser, jagode narežite na male komadiće, pospite dodatnom žlicom šećera i pustite da stoje 30 minuta kako bi omekšale. Tada ih vilicom pretvorite u pire. Nema veze ako vam ostanu manji komadići, puding će i dalje biti jednako ukusan.
  2. U šalici pomiješajte kukuruzni škrob sa šećerom i dodajte malo mlijeka od predviđenih 500 ml, onoliko koliko je potrebno da biste lijepo razmutili škrob i dobili tekućinu. Ostatak mlijeka skuhajte. Kada mlijeko provri, smanjite vatru na srednju jačinu, maknite ga na stranu i odmah u vrelo mlijeko dodajte umućeni škrob i promiješajte. Primijetit ćete da se mlijeko zgušnjava. Vratite ga na vatru i kuhajte još 2-3 minute uz stalno miješanje.
  3. Dobivenu kremu maknite s vatre i u nju ulijte pire od jagode pa dobro promiješajte dok se sve ne sjedini. Puding od jagode ulijte u posudice ili čašice po izboru koje ste prethodno malo navlažili vodom i pustite da se ohladi.

Ovako pripremljeni puding možete dodati i u osvježavajući složenac s jagodama, a ako tražite još recepata za kremaste kolače, vječne klasike, pite i savijače pogledajte popis s više od 100 kolača na jednom mjestu

Cheesecake s jagodama Pink cheesecake: Recept za prefinu hladnu tortu bez pečenja i želatine Brzi cheesecake u čaši Cheesecake s jagodama: Fantazija u čaši gotova za 10 minuta Cheesecake s jagodama i bijelom čokoladom Recept za cheesecake nešto drugačiji od klasičnog, a možda još i bolji Kolač od jogurta s jagodama Brzi kolač od jogurta s jagodama: Recept za izdašan desert koji svima uspijeva Pita od jagoda Ma, kakve jabuke: Recept za finu prhku pitu s jagodama Jagodica Bobica Jagodica bobica: Osvježavajuća proljetna torta savršen je način za iskoristiti jagode Pita od jagoda Ma, kakve jabuke: Recept za finu prhku pitu s jagodama Šarlota s jagodama Šarlota s jagodama: Osvježavajuća torta koja se brzo priprema i nestaje za čas Tiramisu s jagodama Recept za tiramisu s jagodama koji se brzo priprema i još brže nestane s tanjura Nutella rolice s jagodama Gotove za 15 minuta: Recept za Nutella rolice s jagodama koje se tope u ustima

Dobar tek!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju