Puding od jagoda - sastojci:
- 500 ml mlijeka
- 35 grama kukuruznog škroba
- 2 velike žlice šećera
- 200 grama jagoda
Puding od jagoda - priprema:
- Skinite peteljke s jagoda. Operite jagode, stavite ih u blender i pretvorite u pire koji možete napraviti i štapnim mikserom. Ako nemate ni blender ni štapni mikser, jagode narežite na male komadiće, pospite dodatnom žlicom šećera i pustite da stoje 30 minuta kako bi omekšale. Tada ih vilicom pretvorite u pire. Nema veze ako vam ostanu manji komadići, puding će i dalje biti jednako ukusan.
- U šalici pomiješajte kukuruzni škrob sa šećerom i dodajte malo mlijeka od predviđenih 500 ml, onoliko koliko je potrebno da biste lijepo razmutili škrob i dobili tekućinu. Ostatak mlijeka skuhajte. Kada mlijeko provri, smanjite vatru na srednju jačinu, maknite ga na stranu i odmah u vrelo mlijeko dodajte umućeni škrob i promiješajte. Primijetit ćete da se mlijeko zgušnjava. Vratite ga na vatru i kuhajte još 2-3 minute uz stalno miješanje.
- Dobivenu kremu maknite s vatre i u nju ulijte pire od jagode pa dobro promiješajte dok se sve ne sjedini. Puding od jagode ulijte u posudice ili čašice po izboru koje ste prethodno malo navlažili vodom i pustite da se ohladi.
Ovako pripremljeni puding možete dodati i u osvježavajući složenac s jagodama, a ako tražite još recepata za kremaste kolače, vječne klasike, pite i savijače pogledajte popis s više od 100 kolača na jednom mjestu.
Dobar tek!