Recept za Jang kocke s mljevenim keksom s nama je podijelila blogerica Mirjana Marčinko Šmit. Klasičkom kolaču, dodala je koricu naranče koja se savršeno uklapa u blagdanski ambijent i tako starinskom kolaču dala modernu notu koja će vas osvojiti na prvi zalogaj.
Kolač se može napraviti dan-dva prije serviranja što nam olakšava i smanjuje svu onu strku i paniku prije neke svečanosti, savjetuje Mirjana.
Sastojci za Jang kocke:
Za kore:
- 2 jaja
- 100 g maslaca
- 60 g šećera
- 350 g oštrog brašna
- 1 – 2 žlice kiselog vrhnja
- 1 žličica praška za pecivo
- 1 burbon vanilija šećer (ili vanilin šećer)
- ribana korica naranče
- 2 žlice kakaa
Za kremu:
- 200 g oštrog brašna
- 2 vanilin šećera
- 200 g šećera
- 1,2 l mlijeka
- 250 g maslaca
- ribana korica naranče
- sok jedne naranče
Dodatno:
- 300 g mljevenog keksa
- oko 2 dl soka od naranče
Jang kocke – priprema:
- Pripremite kore. Jaja, maslac i šećer umutiti mikserom, dodati ostale sastojke i umijesiti tijesto. Tijesto podijeliti na dva jednaka dijela. Kore tanko razviti na masnom papiru i peći na okrenutom pekaču, oko 10 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.
- Pripremite kremu. Brašno, šećer, vanilin šećer i malo hladnog mlijeka umutiti mikserom, a preostalo mlijeko zakuhati. Mlijeko uliti u pripremljenu smjesu uz stalno miješanje i kuhati na laganoj vatri uz miješanje sve dok kuhača ne ostavlja trag na dnu posude. Ohladiti. Mikserom pjenasto umutiti maslac i umiješati u hladnu kremu Dodati sok i koricu naranče.
- Koru premazati kremom, složiti natopljene kekse te ih premazati kremom. Staviti drugu koru i premazati. Ukrasiti mljevenim keksom.
Recept za Jang kocke pronašli smo na Instagram profilu Od slatkoga slađe, a u nastavku pronađite još recepata koji će ovih blagdana razveseliti vaše najmilije.
Dobar tek!