Zapečeni mlinci odličan su način za reciliranje blaganske hrane
Zapečeni mlinci odličan su način za reciliranje blaganske hrane (Foto: Shutterstock)
Zdravlje & prehrana

Zapečeni mlinci s puretinom gotovi su u tren oka, a tope se u ustima

27-12-2023 Piše Zadovoljna.hr
komentari

Purica i mlinci sastavni su dio blagdanskog stola u mnogim domovima. Kako ne bismo bacali hranu, pripremili smo ukusan i jednostavan recept za nešto drukčiji svečani klasik koji će osvojiti i velike i malene.

Zapečeni mlinci s ostacima pečenja nastaju vrlo brzo, a sve što treba učiniti jest složiti mlince i ostatke pečenja, preliti ih vrhnjem za kuhanje i dodati malo naribanog sira. U nastavku pročitajte recept za reciklirane mlince koji osvajaju na prvi zalogaj.

Zapečeni mlinci – sastojci:

  • 250 g mlinaca
  • 250 g pečenog purećeg mesa
  • 500 ml vrhnja za kuhanje
  • 300 g naribanog sira
  • 1 luk
  • 50 g maslaca
  • 150 g kiselog vrhnja
  • Sol, papar, češnjak

Zapečeni mlinci – priprema:

  1. Mlince preliti kipućom vodom, posoliti i ostaviti sa strane kako bi omekšali.
  2. Pečeno pureće meso očistiti od kože pa nasjeckati na sitne komadiće.
  3. U zdjeli pomiješati vrhnje za kuhanje, kiselo vrhnje, polovicu naribanog sira i sitno nasjeckani luk pa dodati nasjeckano meso. Začiniti po želji.
  4. Posudu za pečenje premazati maslacem pa složiti jedan red mlinaca. Na mlince dodati nekoliko žlica pripremljene smjese s mesom i vrhnjem pa ponovno složiti sloj mlinaca. Ponavljati postupak sve dok ne potrošite mlince i nadjev.
  5. Na kraju dodati naribani sir.
  6. Peći 35 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva.
  7. Poslužiti toplo ili hladno.
U trendu Božićni kolačići Nema čega nema Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste Andrej Plenković s obitelji u posjeti Papi Lavu XIV. Elegantno izdanje Pogledajte elegantnu kombinaciju Ane Maslać Plenković za posjet Papi Danijela Martinović na koncertu Božić s Danijelom u Zagrebu 2025. - 3 Glamurozna i elegantna Haljina Danijele Martinović baš je kraljevska, perfektno joj stoji, a savršen je izbor za druženja u prosincu

Savjet: Ako nemate pečenu puretinu, ovo će jelo odlično funkcionirati s bilo kojim pečenim mesom. Ako pak nemate ostatke pečenja, možete prepržiti kockice pileće bijelog mesa pa nastaviti postupak prema receptu.

U nastavku možete pronaći još ideja za ukusni i brzi ručak. 

Slika nije dostupna Recept za jeftini prilog od krumpira koji postaje glavno jelo nakon prvog zalogaja Zapečeni njoki Zapečeni njoki sa sirom: Najlakši recept za prefin ručak koji se "sam skuha" Purica Iz Zagorkine kuharice: Četiri recepta koje smo ukrali od naših (pra)baka Rolice od šunke i sira Ručak za pet minuta: Brzi recept za fine rolice od šunke i sira Fritule sa slanimom Recept za nešto drukčije fritule, savršene za brzi ručak i večernja druženja Lazanje s piletinom Tope se u ustima: Recept za lazanje s piletinom i dva fantastična umaka

Dobar tek!

Pročitaj još
Pročitaj još