Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravlje & prehrana

Zapečeni mlinci s puretinom gotovi su u tren oka, a tope se u ustima

27-12-2023 Piše Zadovoljna.hr
komentari

Purica i mlinci sastavni su dio blagdanskog stola u mnogim domovima. Kako ne bismo bacali hranu, pripremili smo ukusan i jednostavan recept za nešto drukčiji svečani klasik koji će osvojiti i velike i malene.

Zapečeni mlinci s ostacima pečenja nastaju vrlo brzo, a sve što treba učiniti jest složiti mlince i ostatke pečenja, preliti ih vrhnjem za kuhanje i dodati malo naribanog sira. U nastavku pročitajte recept za reciklirane mlince koji osvajaju na prvi zalogaj.

Zapečeni mlinci – sastojci:

  • 250 g mlinaca
  • 250 g pečenog purećeg mesa
  • 500 ml vrhnja za kuhanje
  • 300 g naribanog sira
  • 1 luk
  • 50 g maslaca
  • 150 g kiselog vrhnja
  • Sol, papar, češnjak

Zapečeni mlinci – priprema:

  1. Mlince preliti kipućom vodom, posoliti i ostaviti sa strane kako bi omekšali.
  2. Pečeno pureće meso očistiti od kože pa nasjeckati na sitne komadiće.
  3. U zdjeli pomiješati vrhnje za kuhanje, kiselo vrhnje, polovicu naribanog sira i sitno nasjeckani luk pa dodati nasjeckano meso. Začiniti po želji.
  4. Posudu za pečenje premazati maslacem pa složiti jedan red mlinaca. Na mlince dodati nekoliko žlica pripremljene smjese s mesom i vrhnjem pa ponovno složiti sloj mlinaca. Ponavljati postupak sve dok ne potrošite mlince i nadjev.
  5. Na kraju dodati naribani sir.
  6. Peći 35 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva.
  7. Poslužiti toplo ili hladno.
U trendu Čestitke: Sretan Božić Sretan Božić! Sretan Božić! Preuzmite ove čestitke i pošaljite ih dragim ljudima za Božić Tri ljepotice iz Zagreba u najtraženijim hlačama NEMAJU KONKURENCIJE Tri gracije iz Zagreba potvrdile koje su hlače najtraženije, bilo ljeto ili zima Ana Gruica Uglešić uvijek mami pažnju svojim modnim izborima Cjenovno prihvatljiva Ova haljina od 50 eura savršen je izbor za blagdanske zabave, ima je i Ana Gruica Uglešić i baš joj super stoji

Savjet: Ako nemate pečenu puretinu, ovo će jelo odlično funkcionirati s bilo kojim pečenim mesom. Ako pak nemate ostatke pečenja, možete prepržiti kockice pileće bijelog mesa pa nastaviti postupak prema receptu.

U nastavku možete pronaći još ideja za ukusni i brzi ručak. 

Slika nije dostupna Recept za jeftini prilog od krumpira koji postaje glavno jelo nakon prvog zalogaja Zapečeni njoki Zapečeni njoki sa sirom: Najlakši recept za prefin ručak koji se "sam skuha" Slika nije dostupna Iz Zagorkine kuharice: Četiri recepta koje smo ukrali od naših (pra)baka Slika nije dostupna Ručak za pet minuta: Brzi recept za fine rolice od šunke i sira Fritule sa slanimom Recept za nešto drukčije fritule, savršene za brzi ručak i večernja druženja Lazanje s piletinom Tope se u ustima: Recept za lazanje s piletinom i dva fantastična umaka

Dobar tek!

Pročitaj još
Pročitaj još