Zapečeni mlinci s ostacima pečenja nastaju vrlo brzo, a sve što treba učiniti jest složiti mlince i ostatke pečenja, preliti ih vrhnjem za kuhanje i dodati malo naribanog sira. U nastavku pročitajte recept za reciklirane mlince koji osvajaju na prvi zalogaj.
Zapečeni mlinci – sastojci:
- 250 g mlinaca
- 250 g pečenog purećeg mesa
- 500 ml vrhnja za kuhanje
- 300 g naribanog sira
- 1 luk
- 50 g maslaca
- 150 g kiselog vrhnja
- Sol, papar, češnjak
Zapečeni mlinci – priprema:
- Mlince preliti kipućom vodom, posoliti i ostaviti sa strane kako bi omekšali.
- Pečeno pureće meso očistiti od kože pa nasjeckati na sitne komadiće.
- U zdjeli pomiješati vrhnje za kuhanje, kiselo vrhnje, polovicu naribanog sira i sitno nasjeckani luk pa dodati nasjeckano meso. Začiniti po želji.
- Posudu za pečenje premazati maslacem pa složiti jedan red mlinaca. Na mlince dodati nekoliko žlica pripremljene smjese s mesom i vrhnjem pa ponovno složiti sloj mlinaca. Ponavljati postupak sve dok ne potrošite mlince i nadjev.
- Na kraju dodati naribani sir.
- Peći 35 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva.
- Poslužiti toplo ili hladno.
Savjet: Ako nemate pečenu puretinu, ovo će jelo odlično funkcionirati s bilo kojim pečenim mesom. Ako pak nemate ostatke pečenja, možete prepržiti kockice pileće bijelog mesa pa nastaviti postupak prema receptu.
U nastavku možete pronaći još ideja za ukusni i brzi ručak.
Dobar tek!