Slane varijante štrudli mogu poslužiti i kao doručak, ručak ili večera, a one slatke mnogima su omiljen desert, pogotovo u ljetnom razdoblju kada se mogu filati raznim sezonskim voćem.

Ako se i sami planirate uskoro počastiti nečim slatkim, mi vam donosimo recept Nataše Pralice za štrudlu s višnjama i grizom.

Radi se o receptu s kojim su mnogi među vama vjerojatno već upoznati, a koji je jednostavan za pripremu. Oko ove štrudle nema puno posla, a rezultat je fantastičan, toliko da ćete se teško zaustaviti na jednom komadu.

Za recept možete koristiti gotove kore, a druga opcija je da ih napravite sami. Naravno, u nedostatku svježih višanja, koristite one iz teglice samo ih procijedite od tekućine.

A sad evo recepta za štrudlu s gotovim korama. 

SASTOJCI:

- 1 paket gotovih kora
- 3 jaja
- 230 grama šećera
- 500 ml jogurta
- 300 ml ulja
- 240 grama griza
- 2 vanilin šećera
- 1 prašak za pecivo
- 500 grama opranih i očišćenih višanja
- po želji šećer u prahu za posipanje

Slika nije dostupna Može i bez kvasca: Recept za brzi kruh s praškom za pecivo

Recept za irski kruh koji se radi bez dizanja - 1 Bez dizanja i bez kvasca: Recept za fini kruh koji se brzo priprema

PRIPREMA:

1. U zdjeli izradite cijela jaja sa šećerom dok smjesa ne postane pjenasta.

2. Dodajte jogurt, ulje, griz, vanilin šećer i prašak za pecivo.

3. Sve sjedinite pjenjačom.

4. Kore podijelite na tri jednaka dijela, za svaku štrudlu će biti potrebne tri kore.

5. Na prvu koru premažite dio smjese.

6. Postavite drugu koru, koju isto premažete smjesom.

7. Postavite treću koru i nju premažite smjesom.

8. Na tu treću koru rasporedite trećinu pripremljenih višanja.

9. Zarolajte pripremljenu štrudlu.

10. Ponovite postupak s preostale dvije štrudle, ali pazite da vam ostane malo smjese za kraj.

11. Sve tri štrudle složite na lim za pečenje obložen masnim papirom. Nataša je koristila tepsiju promjera 21×36 cm.

12. Tako složene štrudle premažite preostalom smjesom od griza.

13. Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva 40-45 minuta.

14. Gotovu štrudlu ostavite da se ohladi.

15. Prije rezanja štrudlu po želji posipajte šećerom u prahu.

Ovaj i brojne druge ukusne recepte potražite na i na blogu Natašine slastice.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju