Napoleon torta
Napoleon torta (Foto: Stockfood)
Zdravlje & prehrana

Recept za kremastu tortu stvorenu za Uskrs, ali i za svaku priliku

13-04-2025 Piše L.Š.
komentari

Jednostavni sastojci obično čine najbolje kombinacije okusa. Jedan takav recept zasigurno je onaj za popularnu tortu Napoleon, staru slasticu koju krase mnogobrojni lisnati slojevi i ukusna žuta krema.

Davno je tortu Napoleon bilo vrlo zahtjevno napraviti, a danas, kad možemo kupiti zamrznuto lisnato tijesto – priprema je zaista brza i jednostavna. U nastavku pronađite recept za najjednostavniju napoleonku dosad, na koju možete dodati i neodoljivog pilića. 

Uskrsna torta Napoleon – sastojci:

  • 2 paketa zamrznutog lisnatog tijesta 
U trendu Elin Kostelić na premijeri kratkometražnog filma svog supruga Ivice Kotelića 'Freedom' - 3 Stajling za premijeru Elin Kostelić: Mala crna haljina i obične gležnjače za izdanje koje slavi jednostavnu eleganciju Jadranka Sloković uvijek besprijekorna Gotovo 10 tisuća čitateljica odabralo najbolje odjevenu hrvatsku modnu ikonu 60 plus Franka Batelić uvijek privlači pažnju svojim modnim izborima A tako je šik Savršen kaput za zimu u kojem vam neće biti hladno, a ima ga i Franka Batelić

Za kremu:

  • 3 jaja
  • 100 g šećera
  • 100 + 400 ml mlijeka
  • 40 g brašna
  • 1 žlica gustina
  • 2 paketa vanilin šećera
  • 250 ml vrhnja za šlag

Dodatno:

  • sladoled od burbon vanilije ili limuna
  • badem
  • indijski oraščić
  • bućine sjemenke

Napoleon torta Napoleon torta (Foto: Stockfood)

Uskrsna torta Napoleon – priprema:

  1. Zamrznuto lisnato tijesto ostavite preko noći izvan hladnjaka. Svaku koru (ukupno četiri kore) tanko razvaljajte, obrežite krajeve i stavite na papir za pečenje. Bockajte vilicom po cijeloj dužini. Svaku koru pecite na 200 stupnjeva oko 20 minuta. Jednu pečenu koru izmrvite rukama na sitne komadiće – ona će služiti kao završni sloj.
  2. Pripremite kremu. 400 ml mlijeka stavite u lonac sa šećerom i miješajte dok ne zakuha. U međuvremenu pomiješajte jaja, 100 ml mlijeka, brašno i vanilin šećer. Kad je mlijeko zakuhalo, skinite ga s vatre, umiješajte smjesu s jajima pa vratite na vatru. Miješajte sve dok se smjesa ne zgusne. Kremu pokrijte folijom i čekajte da se potpuno ohladi.
  3. Izradite vrhnje za šlag pa ga dodajte ohlađenoj žutoj kremi.
  4. Složite tortu Napoleon. Na dno ravne i plitke posude stavite jednu pravokutnu koru, na koru rasporedite kremu pa ponovno stavite koru i kremu. Slažite dok ne potrošite sve kore i kremu. Zadnji sloj neka bude krema posipana mrvicama iskidane kore lisnatog tijesta.
  5. Neka torta stoji u hladnjaku preko noći.
  6. Ako želite, netom prije posluživanja tortu servirajte s kuglicom sladoleda i orašastim plodovima kao na fotografiji kako biste dobili slatko pile. 

Napoleon torta s pilićem Napoleon torta s pilićem (Foto: Stockfood)

U nastavku pronađite još recepata koji će uljepšati blagdane. 

Dunavski valovi Znate li koji je najtraženiji kolač za Uskrs? Imamo recept - i još 26 drugih Pinca Mirisna pinca: Brz i jednostavan recept za najpoznatiji uskrsni kolač Kolač Dunavski valovi Recept za dunavske valove, kolač na kojem su odrasle generacije Karpati-torta Zaboravite cheesecake - karpati-torta je novi favorit za svaki vikend! Mileram torta s višnjama i bademima Jednom kad je probate, uvijek joj se vraćate: Kremasta i savršena mileramka s višnjama i bademima Torta od mrkve Topi se u ustima: Pogledajte recept za najsočniju tortu od mrkve Uskrsni linceri Prhki linceri: Obični keksići u novom ruhu koji će danima zadržati svježinu

Dobar tek i sretan Uskrs!

Pročitaj još
Pročitaj još