Jednostavni sastojci obično čine najbolje kombinacije okusa. Jedan takav recept zasigurno je onaj za popularnu tortu Napoleon, staru slasticu koju krase mnogobrojni lisnati slojevi i ukusna žuta krema.

Davno je tortu Napoleon bilo vrlo zahtjevno napraviti, a danas, kad možemo kupiti zamrznuto lisnato tijesto – priprema je zaista brza i jednostavna. U nastavku pronađite recept za najjednostavniju napoleonku dosad, s dodatkom neodoljivog pilića. 

Uskrsna torta Napoleon – sastojci:

  • 2 paketa zamrznutog lisnatog tijesta 

Za kremu:

  • 3 jaja
  • 100 g šećera
  • 100 + 400 ml mlijeka
  • 40 g brašna
  • 1 žlica gustina
  • 2 paketa vanilin šećera
  • 250 ml vrhnja za šlag

Dodatno:

  • sladoled od burbon vanilije ili limuna
  • badem
  • indijski oraščić
  • bućine sjemenke

Uskrsna torta Napoleon – priprema:

  1. Zamrznuto lisnato tijesto ostavite preko noći izvan hladnjaka. Svaku koru (ukupno četiri kore) tanko razvaljajte, obrežite krajeve i stavite na papir za pečenje. Bockajte vilicom po cijeloj dužini. Svaku koru pecite na 200 stupnjeva oko 20 minuta. Jednu pečenu koru izmrvite rukama na sitne komadiće – ona će služiti kao završni sloj.
  2. Pripremite kremu. 400 ml mlijeka stavite u lonac sa šećerom i miješajte dok ne zakuha. U međuvremenu pomiješajte jaja, 100 ml mlijeka, brašno i vanilin šećer. Kad je mlijeko zakuhalo, skinite ga s vatre, umiješajte smjesu s jajima pa vratite na vatru. Miješajte sve dok se smjesa ne zgusne. Kremu pokrijte folijom i čekajte da se potpuno ohladi.
  3. Izradite vrhnje za šlag pa ga dodajte ohlađenoj žutoj kremi.
  4. Složite tortu Napoleon. Na dno ravne i plitke posude stavite jednu pravokutnu koru, na koru rasporedite kremu pa ponovno stavite koru i kremu. Slažite dok ne potrošite sve kore i kremu. Zadnji sloj neka bude krema posipana mrvicama iskidane kore lisnatog tijesta.
  5. Neka torta stoji u hladnjaku preko noći.
  6. Netom prije posluživanja tortu servirajte s kuglicom sladoleda i orašastim plodovima kao na fotografiji kako biste dobili slatko pile. 

Torta Napoleon s pilićem Torta Napoleon s pilićem (Foto: Shutterstock)

U nastavku pronađite još recepata koji će uljepšati blagdane. 

Uskrsni linceri Jannette Razum Prhki linceri: Obični keksići u novom ruhu koji će danima zadržati svježinu Torta od kokosa s malinama Kokos-torta s malinama: Kremasta slastica s manje kalorija koju nije problem pripremiti Mileramka s palačinkama Mileramka s palačinkama: Recept za genijalnu tortu koja osvježava Prženice s jabukama Recept za skroman i tako fin kolač s jabukama čiji miris podsjeća na bakinu kuhinju Uskrsni linceri Jannette Razum Prhki linceri: Obični keksići u novom ruhu koji će danima zadržati svježinu Čokoladna mileram torta Recept za čokoladnu mileram tortu koja osvaja na prvi zalogaj

Dobar tek! 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju