Napoleon torta
Napoleon torta (Foto: Stockfood)
Zdravlje & prehrana

Recept za kremastu tortu stvorenu za Uskrs, ali i za svaku priliku

13-04-2025 Piše L.Š.
komentari

Jednostavni sastojci obično čine najbolje kombinacije okusa. Jedan takav recept zasigurno je onaj za popularnu tortu Napoleon, staru slasticu koju krase mnogobrojni lisnati slojevi i ukusna žuta krema.

Davno je tortu Napoleon bilo vrlo zahtjevno napraviti, a danas, kad možemo kupiti zamrznuto lisnato tijesto – priprema je zaista brza i jednostavna. U nastavku pronađite recept za najjednostavniju napoleonku dosad, na koju možete dodati i neodoljivog pilića. 

Uskrsna torta Napoleon – sastojci:

  • 2 paketa zamrznutog lisnatog tijesta 
U trendu Božićni kolačići Nema čega nema Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste Danijela Martinović na koncertu Božić s Danijelom u Zagrebu 2025. - 3 Glamurozna i elegantna Haljina Danijele Martinović baš je kraljevska, perfektno joj stoji, a savršen je izbor za druženja u prosincu Andrej Plenković s obitelji u posjeti Papi Lavu XIV. Elegantno izdanje Pogledajte elegantnu kombinaciju Ane Maslać Plenković za posjet Papi

Za kremu:

  • 3 jaja
  • 100 g šećera
  • 100 + 400 ml mlijeka
  • 40 g brašna
  • 1 žlica gustina
  • 2 paketa vanilin šećera
  • 250 ml vrhnja za šlag

Dodatno:

  • sladoled od burbon vanilije ili limuna
  • badem
  • indijski oraščić
  • bućine sjemenke

Napoleon torta Napoleon torta (Foto: Stockfood)

Uskrsna torta Napoleon – priprema:

  1. Zamrznuto lisnato tijesto ostavite preko noći izvan hladnjaka. Svaku koru (ukupno četiri kore) tanko razvaljajte, obrežite krajeve i stavite na papir za pečenje. Bockajte vilicom po cijeloj dužini. Svaku koru pecite na 200 stupnjeva oko 20 minuta. Jednu pečenu koru izmrvite rukama na sitne komadiće – ona će služiti kao završni sloj.
  2. Pripremite kremu. 400 ml mlijeka stavite u lonac sa šećerom i miješajte dok ne zakuha. U međuvremenu pomiješajte jaja, 100 ml mlijeka, brašno i vanilin šećer. Kad je mlijeko zakuhalo, skinite ga s vatre, umiješajte smjesu s jajima pa vratite na vatru. Miješajte sve dok se smjesa ne zgusne. Kremu pokrijte folijom i čekajte da se potpuno ohladi.
  3. Izradite vrhnje za šlag pa ga dodajte ohlađenoj žutoj kremi.
  4. Složite tortu Napoleon. Na dno ravne i plitke posude stavite jednu pravokutnu koru, na koru rasporedite kremu pa ponovno stavite koru i kremu. Slažite dok ne potrošite sve kore i kremu. Zadnji sloj neka bude krema posipana mrvicama iskidane kore lisnatog tijesta.
  5. Neka torta stoji u hladnjaku preko noći.
  6. Ako želite, netom prije posluživanja tortu servirajte s kuglicom sladoleda i orašastim plodovima kao na fotografiji kako biste dobili slatko pile. 

Napoleon torta s pilićem Napoleon torta s pilićem (Foto: Stockfood)

U nastavku pronađite još recepata koji će uljepšati blagdane. 

Dunavski valovi Znate li koji je najtraženiji kolač za Uskrs? Imamo recept - i još 26 drugih Pinca Mirisna pinca: Brz i jednostavan recept za najpoznatiji uskrsni kolač Kolač Dunavski valovi Recept za dunavske valove, kolač na kojem su odrasle generacije Karpati-torta Zaboravite cheesecake - karpati-torta je novi favorit za svaki vikend! Mileram torta s višnjama i bademima Jednom kad je probate, uvijek joj se vraćate: Kremasta i savršena mileramka s višnjama i bademima Torta od mrkve Topi se u ustima: Pogledajte recept za najsočniju tortu od mrkve Uskrsni linceri Prhki linceri: Obični keksići u novom ruhu koji će danima zadržati svježinu

Dobar tek i sretan Uskrs!

Pročitaj još
Pročitaj još