Osim što je izdašan, sočan i fin, ovaj će vas visokoproteinski kruh dugo držati sitima. Slobodno ga jedite za doručak uz pečena jaja ili omiljenu šunku, namažite ga sirnim namazom ili na njega složite avokado koji ste samo malo posolili i popaprili.
Proteinski kruh - sastojci:
- 300 g posnog sira
- 100 g mljevenih badema
- 100 g usitnjenih lanenih sjemenki
- 125 g usitnjenih zobenih pahuljica
- 1 žličica soli
- 6 g praška za pecivo (pola vrećice)
- 8 bjelanjaka
- 2 žlice sezama
- 2 žlice bučinih sjemenki (po želji)
- 2 žlice suncokretovih sjemenki (po želji)
Proteinski kruh - priprema:
- U dubljoj zdjeli izmiješajte suhe sastojke: mljevene bademe, usitnjeni lan, zobene pahuljice, sezam, sol, prašak za pecivo te sjemenke.
- Dodajte lagano zapjenjene bjelanjke i posni sir pa dobro izmiješajte.
- Duguljasti kalup za kruh obložite papirom za pečenje pa istresite smjesu. Poravnajte žlicom, posipajte još malo sezamom pa stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 °C i pecite 50-60 minuta. Kad je kruh pečen, istresite ga na rešetku za hlađenje i pustite da se ohladi pa ga tek onda režite.
Izbacite iz prehrane bijeli kruh i u kratkom vremenu uočite koje su najčešće tri promjene koje se događaju kada prestanete jesti bijeli kruh - zamijenite ga proteinskim kruhom i uživajte u svakom zalogaju.
Ako ipak želite u kruh ubaciti i brašno, provjerite koje je brašno najbolje za koju vrstu kruha.
Provjerite i naš recept za najbolji kruh iz zdjele, a u nastavku pronađite još ideja za zdravi zalogaj.
Dobar tek!