Pazite li na liniju i trudite li se zdravije hraniti, a teško vam se odreći kruha, probajte ovaj čiji su glavni sastojci posni sir, zobene pahuljice i sjemenke.

Osim što je izdašan, sočan i fin, ovaj će vas visokoproteinski kruh dugo držati sitima. Slobodno ga jedite za doručak uz pečena jaja ili omiljenu šunku, namažite ga sirnim namazom ili na njega složite avokado koji ste samo malo posolili i popaprili.

Sastojci:

300 g posnog sira
100 g mljevenih badema
100 g usitnjenih lanenih sjemenki
125 g usitnjenih zobenih pahuljica
1 žličica soli
6 g praška za pecivo (pola vrećice)
8 bjelanjaka
2 žlice sezama
2 žlice bučinih sjemenki (po želji)
2 žlice suncokretovih sjemenki (po želji)

Priprema:

1. U dubljoj zdjeli izmiješajte suhe sastojke: mljevene bademe, usitnjeni lan, zobene pahuljice, sezam, sol, prašak za pecivo te sjemenke.

2. Dodajte lagano zapjenjene bjelanjke i posni sir pa dobro izmiješajte.

3. Duguljasti kalup za kruh obložite papirom za pečenje pa istresite smjesu. Poravnajte žlicom, posipajte još malo sezamom pa stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 °C i pecite oko 50-60 minuta. Kad je kruh pečen, istresite ga na rešetku za hlađenje i pustite da se ohladi pa ga tek onda režite.

Izbacite iz prehrane bijeli kruh i u kratkom vremenu uočite koje su najčešće 3 promjene koje se događaju kada prestanete jesti bijeli kruh - zamijenite ga proteinskim kruhom i uživajte u svakom zalogaju.

Dobar tek!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju