Devetog dana prosinca u katoličkom kalendaru upisano je ime Valerija. U nastavku pročitajte koje je značenje ovog snažnog ženskog imena i kakve su osobe koje nose ime Valerija.

Ime Valerija dolazi od latinske riječi valerius što u prijevodu znači biti jaka ili biti zdrava.

Prva Valerija bila je francuska mučenica koju su natjerali u nesretni, dogovoreni brak. Valerija nije mogla glumiti sreću pa je njezin suprug pretpostavio da ima ljubavnika. Odrubio joj je glavu, a brzo nakon toga je ista sudbina sustigla i njezinu majku.

Od tog trenutka ime Valerija postalo je simbolom hrabrosti, junaštva i ženske snage. Također, ovo posebno ime u sebi sadrži i dozu prkosa jer prva Valerija nije htjela iskrivljena pravila prihvatiti sa smiješkom, nego se zauzela za sebe i svoju sreću.

Valerije imaju sposobnost nakon pada ustati i krenuti dalje još jače.

Moderna Valerije imaju slične karakteristike. Ustrajne su, odlučne i vrlo hrabre. Često same sebe znaju iznenaditi vlastitom snagom jer obično misle da mogu podnijeti puno manje nego što zapravo mogu. Valerije su aktivne i brinu za svoje zdravlje jer znaju da je ono neprocjenjivo. 

Valerije su uzor svim ženama koje su isprobale gorak okus nesretne ljubavi. Međutim, njihova snaga nema granica, a sposobnost da nakon pada ponosno ustanu, njihova je najvrjednija crta karaktera.

Valerije su vješte i vrlo inteligentne. Odlične su prijateljice i rođene inicijatorice kojima je važno da se ljudi u njihovom društvu osjećaju dobro.

Valerija je relativno često ime na ovim prostorima, a najviše žena s ovim snažnim imenom živi u Zagrebu, Rijeci i Osijeku.

Nikolina Kakve su osobe koje nose imena Nikolina i Nikola?

Barbara Kakve su osobe koje nose ime Barbara?

Klaudija Kakve su osobe koje nose ime Klaudija?

Blanka Kakve su osobe koje nose ime Blanka?

Natalije slave imendan Kakve su osobe koje nose ime Natalija?

Leonarda Kakve su osobe koje nose ime Leonarda?

Katarina Iskrene i odvažne: Kakve su osobe koje nose ime Katarina?

Leona Kakve su osobe koje nose ime Leona?

Sretan imendan! 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju