Na spomen dunja, prvo se sjetimo mirisne jesenske voćke. Dunja je također i popularno ime koje se nekoliko puta pojavljuje u imendanskom kalendaru pa tako žene koje ga nose imendan slave i 4. rujna.

Prema jednoj teoriji, ono potječe od starogrčkog imena Eudocia. U arapskom svijetu nalazimo i izraz dunya koji znači 'svijet'. Jedno tumačenje kaže i da Dunja znači 'zadovoljstvo'.

Prema numerološkim analizama, Dunje su neustrašive. Nikada nećete pobijediti u raspravama s njima jer će čvrsto zastupati svoja stajališta. Dunje su jako odane svojoj obitelji i prijateljima. Kada ih trebate, one su uvijek tu i napravit će sve što je u njihovoj moći da vam pomognu.

Nisu previše romantične, ali zato su jako emotivne i jednostavno ne mogu sakriti svoje osjećaje niti to pokušavaju. Nisu sklone prihvaćanju tuđih ideja i drže se svojih. Imaju veliku potrebu za redom i disciplinom, ali istovremeno teže novim spontanim iskustvima i ponekad im je teško pomiriti te dvije strane svoje osobnosti.

Dunje su ponekad malo iracionalne i tvrdoglave. Također su praktične, sklone preispitivanju i imaju potrebu posložiti svoj život korak po korak.

Sabina Kakve su osobe koje nose ime Sabina?

Monika Kakve su osobe koje nose ime Monika?

Aleksandra, Imendan "Zaštitnice muškaraca": Kakve su osobe koje nose ime Aleksandra?

Marija Marinela, Mirja, Mari... 20 verzija najčešćeg ženskog imena

Snježana Kakve su žene koje nose ime Snježana?

Kristina Kakve su osobe koje nose ime Kristina?

Anamarija Kakve su osobe koje nose ima Anamarija?

Antonija Kakve su osobe koje nose ime Antonija?

Petre slave imendan 29. lipnja Otkrijte kakve su osobe koje nose ime Petra

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju