Na spomen dunja, prvo se sjetimo mirisne jesenske voćke. Dunja je također i popularno ime koje se nekoliko puta pojavljuje u imendanskom kalendaru pa tako žene koje ga nose imendan slave i 4. rujna.

Prema jednoj teoriji, ono potječe od starogrčkog imena Eudocia. U arapskom svijetu nalazimo i izraz dunya koji znači svijet. Jedno tumačenje kaže i da Dunja znači zadovoljstvo.

Prema numerološkim analizama, Dunje su neustrašive. Nikada nećete pobijediti u raspravama s njima jer će čvrsto zastupati svoja stajališta.

Dunje su jako odane svojoj obitelji i prijateljima. Kada ih trebate, one su uvijek tu i napravit će sve što je u njihovoj moći da vam pomognu.

Nisu previše romantične, ali zato su jako emotivne i jednostavno ne mogu sakriti svoje osjećaje niti to pokušavaju.

Nisu sklone prihvaćanju tuđih ideja i drže se svojih. Imaju veliku potrebu za redom i disciplinom, ali istovremeno teže novim spontanim iskustvima i ponekad im je teško pomiriti te dvije strane svoje osobnosti.

Dunje su ponekad malo iracionalne i tvrdoglave. Također su praktične su, sklone preispitivanju i imaju potrebu posložiti svoj život korak po korak.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju