Vrijeme je godišnjih odmora, ali i pakiranja. Kako biste se lakše spakirali i ponijeli ono što će vam na odmoru sigurno trebati, hrvatski stilist i modni stručnjak Marko Grubnić u novoj epizodi videoserijala Dreskod nabrojao je pet stvari koje ne smijemo nikako zaboraviti ubaciti u kofer kad idemo na more.

 

Galerija

1. Krema za sunčanje

Pod broj jedan, nikako nemojte zaboraviti kremu sa zaštitnim faktorom. Ja uvijek volim da su to odvojene, dvije kreme bar. Jedna za lice s puno većim faktorom i jedna za tijelo jer ipak volimo svi imati malo preplanulu put i svi uvijek ljepše izgledamo kad malo pocrnimo, savjetuje Marko Grubnić.

Ono što je jako važno jest čuvati se sunca, paziti na zdravlje kože i nikako ne zaboraviti kremu za sunčanje, ističe Grubnić.

2. Slamnati šešir

Bit će vam možda malo nezgodno staviti ga u kofer, ali ne zaboravite ponijeti slamnati šešir za plažu.

Šeširi su užasno popularni i moderni oduvijek, ove sezone pogotovo, to govorim svako ljeto, ali ljeto je nezamislivo bez dobrog slamnatog šešira koji glavu čuva od sunca, ali i jako je dobar modni dodatak te podiže svaku modnu kombinaciju. Vrlo su popularni veliki šeširi, vidim da se cure i takmiče koja će imati veći šešir. Pridružite se i tom trendu i ne zaboravite na more ponijeti dobar šešir, poručuje Grubnić.

Šešir Foto: Shutterstock

3. Kaftan

Uz šešir svakako će vam dobro doći i dobar kaftan, a Grubnić predlaže da ih nosite i navečer, za odlazak na večeru i slično. Kaftani se vrlo lako mogu kombinirati uz nekakve potkošulje, uz dobre badiće, kao i uz traperice. Vrlo su nosivi, što šarenije to bolje, životinjski uzorci...

U kaftanu ste uvijek kao odjeveni, a ustvari ste polugoli i u ljetnom vibeu. Tako da ne zaboravite ponijeti barem jedan, a možda i više kaftana na ljetovanje, kaže stilist.

Kaftan Foto: Profimedia

4. Sunčane naočale

Nosit ćete ih sigurno od jutra do mraka. Ponesite ih nekoliko komada, veće, manje, svijetle, tamnije.

Predlažem da svakako ponesete široku paletu i široki spektar sunčanih naočala, dodaje Grubnić.

Sunčane naočale Foto: Profimedia

5. Torba

Ljeti su jako popularne pletene, slamnate, vesele torbe.

Ja obožavam torbe bež tonova. Možete ih kombinirati s nekakvim kul maramama, primjerice, zavezati ih na ručku. Svakako u torbi imajte i komad ljetnog nakita napravljen od školjki, koralja, perli, koji će vam sigurno jako dobro doći za ljetne noći, ali i za dan jer jako je popularno na plaži se pojaviti sređen od glave do pete, savjetuje stilist i modni stručnjak Marko Grubnić u novoj epizodi videoserijala Dreskod.

Slamnata torba Foto: Profimedia

Marko Grubnić: Koji je to univerzalni komad savršen za večernje izlaske?

Marko Grubnić: Tri brenda čije su torbe bezvremenske i koji nikada ne izlaze iz mode

Marko Grubnić: 10 komada koje bi svaka žena trebala imati u svom ormaru

Marko Grubnić o šljokicama: "Savjetujem da ne pretjerujete, što iz mojih usta zvuči nevjerojatno"

"Nikako ne smijete zasjeniti mladenku": Marko Grubnić o kombinacijama za vjenčane kume

Marko Grubnić: "Kombinacije za crkvene ceremonije moraju biti prilagođene prigodi i decentne"

Marko Grubnić: "Mala crna haljina je vječni komad, nosiva u svim kombinacijama"