Vrijeme je godišnjih odmora, ali i pakiranja. Kako biste se lakše spakirali i ponijeli ono što će vam na odmoru sigurno trebati, hrvatski stilist i modni stručnjak Marko Grubnić u novoj epizodi videoserijala Dreskod nabrojao je pet stvari koje ne smijemo nikako zaboraviti ubaciti u kofer kad idemo na more.

  Galerija Marko Grubnić Slamnata torba Slamnata torba +22 Slamnata torba

1. Krema za sunčanje

Pod broj jedan, nikako nemojte zaboraviti kremu sa zaštitnim faktorom. Ja uvijek volim da su to odvojene, dvije kreme bar. Jedna za lice s puno većim faktorom i jedna za tijelo jer ipak volimo svi imati malo preplanulu put i svi uvijek ljepše izgledamo kad malo pocrnimo, savjetuje Marko Grubnić.

Ono što je jako važno jest čuvati se sunca, paziti na zdravlje kože i nikako ne zaboraviti kremu za sunčanje, ističe Grubnić.

2. Slamnati šešir

Bit će vam možda malo nezgodno staviti ga u kofer, ali ne zaboravite ponijeti slamnati šešir za plažu.

Šeširi su užasno popularni i moderni oduvijek, ove sezone pogotovo, to govorim svako ljeto, ali ljeto je nezamislivo bez dobrog slamnatog šešira koji glavu čuva od sunca, ali i jako je dobar modni dodatak te podiže svaku modnu kombinaciju. Vrlo su popularni veliki šeširi, vidim da se cure i takmiče koja će imati veći šešir. Pridružite se i tom trendu i ne zaboravite na more ponijeti dobar šešir, poručuje Grubnić.

Šešir Šešir (Foto: Shutterstock)

3. Kaftan

Uz šešir svakako će vam dobro doći i dobar kaftan, a Grubnić predlaže da ih nosite i navečer, za odlazak na večeru i slično. Kaftani se vrlo lako mogu kombinirati uz nekakve potkošulje, uz dobre badiće, kao i uz traperice. Vrlo su nosivi, što šarenije to bolje, životinjski uzorci...

U kaftanu ste uvijek kao odjeveni, a ustvari ste polugoli i u ljetnom vibeu. Tako da ne zaboravite ponijeti barem jedan, a možda i više kaftana na ljetovanje, kaže stilist.

Kaftan Kaftan (Foto: Profimedia)

4. Sunčane naočale

Nosit ćete ih sigurno od jutra do mraka. Ponesite ih nekoliko komada, veće, manje, svijetle, tamnije.

Predlažem da svakako ponesete široku paletu i široki spektar sunčanih naočala, dodaje Grubnić.

Sunčane naočale Sunčane naočale (Foto: Profimedia)

5. Torba

Ljeti su jako popularne pletene, slamnate, vesele torbe.

Ja obožavam torbe bež tonova. Možete ih kombinirati s nekakvim kul maramama, primjerice, zavezati ih na ručku. Svakako u torbi imajte i komad ljetnog nakita napravljen od školjki, koralja, perli, koji će vam sigurno jako dobro doći za ljetne noći, ali i za dan jer jako je popularno na plaži se pojaviti sređen od glave do pete, savjetuje stilist i modni stručnjak Marko Grubnić u novoj epizodi videoserijala Dreskod.

Slamnata torba Slamnata torba (Foto: Profimedia)

Marko Grubnić Marko Grubnić: Koji je to univerzalni komad savršen za večernje izlaske?

Marko Grubnić Marko Grubnić: Tri brenda čije su torbe bezvremenske i koji nikada ne izlaze iz mode

Marko Grubnić Marko Grubnić: 10 komada koje bi svaka žena trebala imati u svom ormaru

Šljokice u dnevnim kombinacijama - 7 Marko Grubnić o šljokicama: "Savjetujem da ne pretjerujete, što iz mojih usta zvuči nevjerojatno"

Marko Grubnić "Nikako ne smijete zasjeniti mladenku": Marko Grubnić o kombinacijama za vjenčane kume

Marko Grubnić Marko Grubnić: "Kombinacije za crkvene ceremonije moraju biti prilagođene prigodi i decentne"

Marko Grubnić Marko Grubnić: "Mala crna haljina je vječni komad, nosiva u svim kombinacijama"

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju