U Katoličkom je kalendaru 3. lipnja upisano ime Olivija pa sve žene koje nose ovo ime danas slave imendan. U nastavku možete provjeriti podrijetlo imena Olivija i kakve su osobe koje ga nose.

Ime Olivija je latinskog podrijetla, a dolazi od riječi olivariu što u doslovnom prijevodu znači maslina. Maslina je simbol nade pa u prenesenom značenju Olivija znači ona koja donosi nadu.

Maslina je i simbol mira, obilja i učenosti i zdravlja, a još od antičke Grčke simbolizira pobjedu.

Ovo ime pripada kategoriji srednje čestih imena u Hrvatskoj, a na našim prostorima trenutačno živi oko osamdeset imenjakinja. Iako je najviše Olivija rođeno od pedesetih godina prošlog stoljeća, ovo se lijepo žensko ime vraća na velika vrata pa danas ga biraju i stranci, ali i roditelji u Hrvatskoj. 

Svako ime sa sobom nosi određenu numerološku vrijednost, a broj svih Olivija jest dva. To znači da su one blage, miroljubive i uvijek su tu za druge ljude. 

Njihovo rame za plakanje utješilo je mnoge ljude jer one uvijek pronađu prave riječi.

Olivije su karakterne, ali tople pa su divne prijateljice, brižne majke i vrlo su uspješne u poslu, a kolege ih također jako vole jer su spremne pomoći i svoje znanje nesebično dijeliti s drugima.

Kakve su osobe koje nose ime Željka? Kakve su osobe koje nose ime Renata? Kakve su osobe koje nose ime Sofija? Kakve su osobe koje nose ime Sonja? Kakve su osobe koje nose ime Višnja? Kakve su osobe koje nose ime Ema? Kakve su osobe koje nose ime Roberta? Kakve su žene koje nose ime Ida? Kakve su osobe koje nose ime Davorka? Kakve su osobe koje nose ime Sunčica? Kakve su osobe koje nose ime Natalija?

Sretan imenan!