Kako bismo i ovog vikenda imali slatki zalogaj uz kavu, predlažemo vam mnogima dragi kolač koji se jednostavno pripravlja, i brzo nestaje s tanjura
Nataša Pralica ima cijeli niz takvih recepata, a jedan od njih je onaj za kinder bueno kolač bez pečenja.
Ovo je slastica koja je Natašinu obitelj oduševila, a posebno im se, kaže, svidjela krema koja je posebna zahvaljujući sastojcima koji idu u nju.
Kinder bueno kolač - sastojci:
PODLOGA:
- oko 300 grama petit keksa
- 250 graama tamnog eurokrema
KREMA:
- 500 ml mlijeka
- 1,5 puding od vanilije
- 3 žlice šećera
- 250 gr mascarpone sira
- 2 vanilin šećera
- 300 ml vrhnja za šlag
- 100 gr prženih i mljevenih lješnjaka
- mlijeko za umakanje keksa
GANACHE:
- 200 gr čokolade za kuhanje
- 200 ml vrhnja za šlag
Kinder bueno kolač - priprema:
- Prvo započnite s pripremom kreme da se može hladiti. U posudu dodajte puding i šećer, pomiješajte s malo mlijeka. Ostatak mlijeka stavite kuhati. Kada mlijeko zakuha umiješajte pripremljene sastojke i stavite kuhati sve zajedno.
- Nakon što je puding kuhan, ulijte ga u drugu posudu i pokrijte prozirnom folijom. Ostavite da se ohladi. Za to vrijeme na tacnu postavite obruč promjera 25 x 29 cm. Kolač možete slagati i u protvan ako nemate obruč.
- Kekse umačite u mlijeko i slažite na tacnu. Eurokrem otopite u mikrovalnoj i rasporedite preko keksa. Nastavite umakati kekse u mlijeko i slažite preko eurokrema. Tako pripremljenu podlogu stavite u hladnjakdok pripremate kremu.
- Kada se puding ohladio izradite ga mikserom. Dodajte mascarpone i vanilin šećer te sjedinite. Posebno izradite vrhnje za šlag, ali ga nemojte premutiti, stanite s miksanjem u trenutku kada šlag ne klizi s posude.
- Šlag dodajte u puding i lagano i kratko miješajte špatulom. Dodajte lješnjake i nastavite miješati dok se sastojci ne sjedine. Kremu rasporedite preko keksa u obruču. Kolač stavite u hladnjak dok pripremate ganache.
- Za ganache vrhnje za šlag grijte na srednjoj temperaturi do vrenja. Prelijte preko nasjeckane čokolade za kuhanje. Miješajte dok se čokolada sasvim ne istopi, a zatim ju prohladite i prelijte po kolaču.
- Kolač ostavite u hladnjaku (najbolje preko noći) da keksi omekšaju, a ostali sastojci se stegnu.
Nakon toga vrijeme je za uživanje!
Ovaj i brojne druge ukusne recepte potražite na i na blogu Natašine slastice.
Inspirirajte se ostalim receptima za kremaste kolače: