Za ovu tortu kažu da je miljenica dječjih rođendana, ali ni odrasli nisu na nju nimalo imuni. Otkrijte sve slojeve bogate bingo torte i uživajte u finim okusima vanilije, čokolade i naranče. Bingo! Uzviknut će baš svatko tko proba i mali komadić ove bogate, slojevite torte koja u sebi krije omiljene kekse, ali i različite kreme.

Ima tu i čokolade, oraha, okusa naranče, keksa, vanilije, kao i tučenog slatkog vrhnja. Od samog pogleda na sastojke rastu nam zazubice i bez obzira na malo složeniju pripremu i više koraka, svakako biste je trebali napraviti barem jednom. Toliko kreme i toliko okusa nikako ne može razočarati.

Bingo rorta - sastojci:

Za biskvit:

  • 6 jaja
  • 6 žlica šećera
  • 4 žlice brašna
  • 8 žlica mljevenih oraha
  • 1 žlica ulja
  • 1 žlica gorkog kakaa

Za kremu od keksa:

  • 350 g mljevenih keksa (petit beurre, plazma)
  • 250-300 ml gaziranog soka od naranče
  • 250 g maslaca
  • 250 g šećera u prahu

Za kremu od pudinga:

  • 3 vrećice pudinga od vanilije
  • 900 ml mlijeka
  • 250 g maslaca
  • 200 g šećera u prahu
  • 100 g čokolade za kuhanje

Dodatni sastojci:

  • 300 g jaffa keksa
  • 300 g piškota
  • 350-400 ml gaziranog soka od naranče

Za završni sloj i premazivanje torte:

  • 500 ml slatkog vrhnja

Bingo torta - priprema: 

  1. U dubljoj zdjeli električnim mikserom miksajte jaja sa šećerom dok ne udvostruče volumen pa dodajte prosijano brašno pomiješano s kakaom i mljevene orahe te sve izmiješajte. Dobivenu smjesu izlijte u kalup za tortu (promjera 28 cm) koji ste premazali maslacem i lagano ga pobrašnili.
  2. Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 °C i pecite oko 15-20 minuta, odnosno dok se biskvit ne počne odvajati od stijenki kalupa. Pečeni biskvit izvadite iz pećnice i dobro ohladite.
  3. Napravite kremu od keksa: sameljite kekse (petit beurre, plazma) pa dodajte gazirani sok od naranče, maslac i šećer pa sve mikserom izradite u ujednačenu kremu.
  4. Napravite kremu od pudinga: zakuhajte 700 ml mlijeka, a s ostatkom mlijeka razmutite prašak za puding. Kad mlijeko zavrije, ulijte razmućeni prašak za puding i kuhajte dok se smjesa ne zgusne. Skinite s vatre i dobro ohladite. U hladan puding dodajte pjenasto izrađeni maslac sa šećerom u prahu i sve dobro izmiksajte.
  5. Dobivenu kremu podijelite na dva dijela i u jedan dio kreme dodajte otopljenu čokoladu.
  6. Složite tortu: na pladanj stavite biskvit, preko njega ravnomjerno premažite kremu od mljevenih keksa, potom preko kreme složite jaffa kekse, preko njih namažite žutu kremu, na žutu kremu složite piškote umočene u gazirani sok od naranče i na kraju preko piškota premažite čokoladnu kremu. Dobro ohladite.
  7.  Istucite slatko vrhnje pa cijelu tortu premažite tučenim slatkim vrhnjem i još jednom dobro ohladite. Prije posluživanja po želji ukrasite slatkim perlicama, ukrasnim mrvicama ili drugim elementima.

Još jedan desert koji u sebi sadrži čokoladu i kekse jest i ova slasna torta od čokolade koju obožava kraljevska obitelj. Zašto im se i vi ne biste pridružili u obožavanju?

Inspirirajte se ostalim receptima za torte i kolače:

Recept za ledeni vjetar, kolač stvoren za sve prigode Kremasta fantazija: Recept za mileram-tortu sa šumskim voćem Mileramka s palačinkama: Recept za genijalnu tortu koja osvježava Recept za sočni kolač s čokoladom i borovnicama koji može biti doručak i desert Nemasne krafne s bogatim punjenjem gotove puno brže od klasičnih Recept za najkremastije kocke od lješnjaka koje će oduševiti ljubitelje izdašnih kolača Lijena pita od sira: Recept za desert koji nikad ne razočara Brzo se priprema: Čokoladni cheesecake koji je taaaako dobar! Brza i fina čokoladna torta gotova za samo 20 minuta Palačinke mekane kao duša: Recept koji uvijek uspijeva