Kad druge ljude pitamo koja im je najdraža svjetska kuhinja, mnogi će kao iz topa ispaliti – talijanska! Kremaste tjestenine mnogima su najdraža hrana, a tradicionalna carbonara možda je i kraljica među njima.

Ako volite carbonaru, mogao bi vam se svidjeti I jednostavni recept koji donosimo u nastavku. Radi se o carbonara zapečenim krumpirima koji su gotovi za tren oka, a okus je čista fantazija.

Carbonara krumpiri – sastojci:

  • 1 kg krumpira
  • 500 ml vrhnja za kuhanje
  • 1 jaje
  • 150 g parmezana
  • 150 g pancete
  • sol, papar

Carbonara krumpiri – priprema:

  1. Krumpire skuhajte u ljusci.
  2. U zdjelici pomiješajte jaje, vrhnje za kuhanje, parmezan i začine, a pancetu narežite na sitne kockice.
  3. Krumpire oljuštite i narežite pa ih posložite u maslacem premazanu posudu koja može ići u pećnicu.
  4. Preko krumpira rasporedite kockice pancete pa sve prelijte smjesom s vrhnjem.
  5. Pecite oko 35 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva.
  6. Poslužite toplo ili hladno uz omiljenu salatu.

Provjerite i naš recept za sočnu zapečenu carbonaru, a u nastavku možete pronaći još kremastih ideja za brzi ručak. 

  Francuski krumpir: Jelo koje će zasititi male i velike gladuše Recept za kremastu tjesteninu s rajčicama, pripremi se prije nego se zagrije kuhinja Isprobajte ovu preukusnu tjesteninu od slanutka koja oduševljava okusom Tope se u ustima: Recept za lazanje s piletinom i dva fantastična umaka 300 kalorija manje: Trik za kremastu tjesteninu s graškom koja se priprema u jednom loncu Ručak za 20-ak minuta: Božanstveno kremasta tjestenina

Dobar tek!