Tikvice su jedna od najpopularnijih ljetnih namirnica. Ništa čudno s obzirom na to koliko su fine i svestrane. Nije naodmet spomenuti da su brzo gotove bez obzira na to kako se pripremaju i to je sigurno još jedan od razloga zašto ih toliko volimo jesti tijekom ljeta. Ako ih se još niste zasitili, donosimo vam recept za još jednu slasnu varijantu tikvica koja može poslužiti i kao prilog i glavno jelo.

 

Sastojci za prutiće od tikvica:

  • 3 velike tikvice
  • 150 grama panko mrvica
  • 100 grama ribanog parmezana
  • 2 jaja
  • maslinovo ulje
  • sol i papar

Priprema prutića od tikvica:

  1. Tikvice ogulite, operite i narežite na tanje prutiće. Ako imate domaće tikvice koje nisu špricane, onda ih ne morate guliti.
  2. U jednoj posudi pomiješajte mrvice i parmezan, a u drugoj jaja. Svaki prutić umočite u jaja i zatim uvaljajte u mješavinu mrvica i sira. Prutiće slažite na lagano namašćen protvan jedan do drugog.
  3. Posolite, popaprite i pošpricajte maslinovim uljem, a zatim stavite protvan u pećnicu zagrijanu na 200 Celzijevih stupnjeva. Pecite dok prutići na vrhu ne postanu zlatnožuti (oko 20 minuta), a zatim ih preokrenite na drugu stranu i pecite još 20 minuta.

Odličan recept za zapečene tikvice sa sirom uz koje vam ne treba kruha niti mesa

Recept za palačinke s tikvicama koje ćete željeti za doručak, ručak i večeru

Prefini ručak: Recept za musaku s tikvicama, mljevenim mesom i sirom

Ručak za 15-ak kuna: Fini popečci od tikvica gotovi za čas

"Izlivača" s tikvicama i sirom: Recept za brzi ljetni ručak

Dobar tek!