Tikvice su jedna od najpopularnijih ljetnih namirnica. Ništa čudno s obzirom na to koliko su fine i svestrane. Nije naodmet spomenuti da su brzo gotove bez obzira na to kako se pripremaju i to je sigurno još jedan od razloga zašto ih toliko volimo jesti tijekom ljeta. Ako ih se još niste zasitili, donosimo vam recept za još jednu slasnu varijantu tikvica koja može poslužiti i kao prilog i glavno jelo.
Sastojci za prutiće od tikvica:
- 3 velike tikvice
- 150 grama panko mrvica
- 100 grama ribanog parmezana
- 2 jaja
- maslinovo ulje
- sol i papar
Priprema prutića od tikvica:
- Tikvice ogulite, operite i narežite na tanje prutiće. Ako imate domaće tikvice koje nisu špricane, onda ih ne morate guliti.
- U jednoj posudi pomiješajte mrvice i parmezan, a u drugoj jaja. Svaki prutić umočite u jaja i zatim uvaljajte u mješavinu mrvica i sira. Prutiće slažite na lagano namašćen protvan jedan do drugog.
- Posolite, popaprite i pošpricajte maslinovim uljem, a zatim stavite protvan u pećnicu zagrijanu na 200 Celzijevih stupnjeva. Pecite dok prutići na vrhu ne postanu zlatnožuti (oko 20 minuta), a zatim ih preokrenite na drugu stranu i pecite još 20 minuta.
Dobar tek!