Jednostavni sastojci obično čine najbolje kombinacije okusa. Jedan takav recept zasigurno je onaj za popularnu tortu Napoleon, staru slasticu koju krase mnogobrojni lisnati slojevi i ukusna žuta krema.

Davno je tortu Napoleon bilo vrlo zahtjevno napraviti, a danas, kad možemo kupiti zamrznuto lisnato tijesto – priprema je zaista brza i jednostavna. U nastavku pronađite recept za najjednostavniju napoleonku dosad, s dodatkom neodoljivog pilića. 

Uskrsna torta Napoleon – sastojci:

  • 2 paketa zamrznutog lisnatog tijesta 

Za kremu:

  • 3 jaja
  • 100 g šećera
  • 100 + 400 ml mlijeka
  • 40 g brašna
  • 1 žlica gustina
  • 2 paketa vanilin šećera
  • 250 ml vrhnja za šlag

Dodatno:

  • sladoled od burbon vanilije ili limuna
  • badem
  • indijski oraščić
  • bućine sjemenke

Uskrsna torta Napoleon – priprema:

  1. Zamrznuto lisnato tijesto ostavite preko noći izvan hladnjaka. Svaku koru (ukupno četiri kore) tanko razvaljajte, obrežite krajeve i stavite na papir za pečenje. Bockajte vilicom po cijeloj dužini. Svaku koru pecite na 200 stupnjeva oko 20 minuta. Jednu pečenu koru izmrvite rukama na sitne komadiće – ona će služiti kao završni sloj.
  2. Pripremite kremu. 400 ml mlijeka stavite u lonac sa šećerom i miješajte dok ne zakuha. U međuvremenu pomiješajte jaja, 100 ml mlijeka, brašno i vanilin šećer. Kad je mlijeko zakuhalo, skinite ga s vatre, umiješajte smjesu s jajima pa vratite na vatru. Miješajte sve dok se smjesa ne zgusne. Kremu pokrijte folijom i čekajte da se potpuno ohladi.
  3. Izradite vrhnje za šlag pa ga dodajte ohlađenoj žutoj kremi.
  4. Složite tortu Napoleon. Na dno ravne i plitke posude stavite jednu pravokutnu koru, na koru rasporedite kremu pa ponovno stavite koru i kremu. Slažite dok ne potrošite sve kore i kremu. Zadnji sloj neka bude krema posipana mrvicama iskidane kore lisnatog tijesta.
  5. Neka torta stoji u hladnjaku preko noći.
  6. Netom prije posluživanja tortu servirajte s kuglicom sladoleda i orašastim plodovima kao na fotografiji kako biste dobili slatko pile. 

Torta Napoleon s pilićem Foto: Shutterstock

U nastavku pronađite još recepata koji će uljepšati blagdane. 

Prhki linceri: Obični keksići u novom ruhu koji će danima zadržati svježinu Kokos-torta s malinama: Kremasta slastica s manje kalorija koju nije problem pripremiti Mileramka s palačinkama: Recept za genijalnu tortu koja osvježava Recept za skroman i tako fin kolač s jabukama čiji miris podsjeća na bakinu kuhinju Prhki linceri: Obični keksići u novom ruhu koji će danima zadržati svježinu Recept za čokoladnu mileram tortu koja osvaja na prvi zalogaj

Dobar tek i sretan Uskrs!