Biskvitni kolači mnogima su omiljeni izbor za vikend jer se brzo spremaju i tako dobro pašu uz šalicu popodnevne kave.

U nastavku vam donosimo recept za kolač od lješnkaka koji se topi u ustima, a sve što vam treba su tri sastojka i malo vremena.

Kolač od lješnjaka – sastojci:

  • 4 jaja
  • 200 g šećera
  • 200 g mljevenih lješnjaka

Kolač od lješnjaka – priprema:

  1. Razdvojiti bjelanjke i žumanjke.
  2. U jednoj posudi izmiksati bjelanjke u čvrsti snijeg.
  3. U drugoj posudi izmiksati žumanjke i šećer.
  4. Dodati snijeg od bjelanjaka u smjesu sa žumanjcima i dobro promiješati.
  5. U smjesu dodati lješnjake i promiješati špatulom.
  6. Smjesu izliti u kalup dvadeset puta trideset centimetara.
  7. Kolač peći na 180 stupnjeva oko pola sata.
  8. Kada se kolač ohladi, možete ga posuti šećerom u prahu.

Savjet: Kolač možete preliti i otopljenom tamnom čokoladom. Provjerite naš recept za najfiniju čokoladnu glazuru, a ako volite eksperimentirati s okusima, kolač možete preliti i domaćim namazom od pistacija.

Recept za mekani kolač od lješnjaka s nama je podijelila gastro-blogerica Antonia Jagodić, a još ukusnih recepata možete pronaći na njezinu profilu na Instagramu te u nastavku.

Ako tražite još ideja za domaće kolače, pite, savijače i jednostavne torte, inspirirajte se našim popisom od 100 slatkih recepata na jednom mjestu.

U nastavku možete pronaći još recepata za biskvitne kolače. 

Brzi kolač od jabuka za koji vam ne treba ni mikser Tri leće s pistacijom: Recept za kolač koji nazivaju najsočnijim na svijetu Riječi su suvišne jer je ovo uvjerljivo najsočniji kolač sa šljivama koji smo isprobali Smutite ga brzo i pojedite još brže: Kolač koji slavi sočne i neodoljive jagode Recept za sočni kolač koji radimo kad nemamo puno vremena, a želimo nešto baš fino Recept za sočne kocke s jogurtom u koje ne ide ni zrno šećera Jednostavni kolač s jabukama toliko je mekan da se topi u ustima Recept za zebra kolač: Biskvitni desert sa zgodnim šarama za koji ne treba mikser Brzi kolač s marelicama: Recept "na čaše" s kojim ne možete pogriješiti

Dobar tek!