Biskvitni kolači mnogima su omiljeni izbor za vikend jer se brzo spremaju i tako dobro pašu uz šalicu popodnevne kave.
U nastavku vam donosimo recept za kolač od lješnkaka koji se topi u ustima, a sve što vam treba su tri sastojka i malo vremena.
Kolač od lješnjaka – sastojci:
- 4 jaja
- 200 g šećera
- 200 g mljevenih lješnjaka
Kolač od lješnjaka – priprema:
- Razdvojiti bjelanjke i žumanjke.
- U jednoj posudi izmiksati bjelanjke u čvrsti snijeg.
- U drugoj posudi izmiksati žumanjke i šećer.
- Dodati snijeg od bjelanjaka u smjesu sa žumanjcima i dobro promiješati.
- U smjesu dodati lješnjake i promiješati špatulom.
- Smjesu izliti u kalup dvadeset puta trideset centimetara.
- Kolač peći na 180 stupnjeva oko pola sata.
- Kada se kolač ohladi, možete ga posuti šećerom u prahu.
Savjet: Kolač možete preliti i otopljenom tamnom čokoladom. Provjerite naš recept za najfiniju čokoladnu glazuru, a ako volite eksperimentirati s okusima, kolač možete preliti i domaćim namazom od pistacija.
Recept za mekani kolač od lješnjaka s nama je podijelila gastro-blogerica Antonia Jagodić, a još ukusnih recepata možete pronaći na njezinu profilu na Instagramu te u nastavku.
Ako tražite još ideja za domaće kolače, pite, savijače i jednostavne torte, inspirirajte se našim popisom od 100 slatkih recepata na jednom mjestu.
U nastavku možete pronaći još recepata za biskvitne kolače.
Dobar tek!