Ako tražite ideju za kremasti kolač, a ne želite previše vremena provoditi u kuhinji, pročitajte recept za jedan sasvim običan, ali jako ukusan kolač. Sve što treba je skuhati puding i višnje, kreme posložiti na kekse i čekati da se malo prohladi.
Kremasti kolač s višnjama – sastojci:
- Tri pudinga od vanilije
- 1 žlica gustina
- 1 litra mlijeka
- 6 žlica šećera
- 120 g maslaca
- Aroma vanilije
- Petit keksi
Voćni nadjev:
- 350 g višanja
- 100 g šećera
- 20 g gustina
- 100 ml vode
Dodatno:
- Slatko vrhnje
- Čokolada
Kremasti kolač s višnjama – priprema:
- Pomiješati puding i gustin sa šećerom i 100 ml mlijeka, a ostatak mlijeka staviti da zakuha. U kipuće mlijeko dodati razmućeni puding pa miješati sve dok se ne zgusne.
- U vrući puding dodati maslac. Prekriti folijom i ohladiti.
- Pomiješati višnje, gustin, šećer i vodu pa miješati sve dok ne dobijete teksturu džema od višanja.
- Kekse umočiti u mlijeku pa posložiti na dno četvrtaste posude. Na kekse dodati pola pudinga a na puding tople višnje. Ponoviti postupak.
- Na kraju dodati šlag i naribanu čokoladu po želji.
- Ohladiti nekoliko sati.
Recept za ovaj ukusni i tako sočni kolač s nama je podijelila food-blogerica Renata iz Budve, a još ukusnih profila možete pronaći na njezinu profilu detaljzivota i u nastavku.
Ako tražite ideju za kremaste kolače, pite, savijače i vječne klasike, inspirirajte se našim popisom od 100 kolača na jednom mjestu.
Dobar tek!