Brzo, zdravo, ukusno i cijenom prihvatljivo – četiri su kriterija koja čine odlično jelo, a rižoto sa špinatom zadovoljava ih sve. Postoji mnogo recepata za ovaj specijalitet koji će obožavati i vegetarijanci, pa čak i klinci koji ne vole povrće, a ovaj je kremastiji i ukusniji od svih.
U nastavku pročitajte recept za rižoto sa špinatom i sirom koji je toliko ukusan da čak i najveći ljubitelji mesa neće razmišljati o njemu.
Rižoto sa špinatom i sirom – sastojci:
- manja glavica crvenog luka
- 2 češnja češnjaka
- 1,5 šalica riže
- 150 - 200 g zamrznutog špinata
- 500 ml vode
- 1 povrtna kocka za juhu
- 200 ml vrhnja za kuhanje
- 150 g ribanog sira po želji
- začini po želji
Rižoto sa špinatom i sirom – priprema:
- Sitno isjeckati luk i češnjak pa ih kratko prepržiti na maslinovu ulju. Dodati prethodno opranu rižu i zamrznuti špinat.
- Preliti vodom u kojoj je otopljena kocka za juhu pa začiniti po želji.
- Kuhati na laganoj vatri sve dok riža ne upije gotovo svu tekućinu i dok ne postane mekana. Po potrebi dodati još vode tijekom kuhanja.
- Kad je riža kuhana, dodati vrhnje za kuhanje.
- Nakon dvije-tri minute isključiti vatru i dodati ribani sir.
- Servirati vruće.
Recept za najkremastiji rižoto s nama je podijelila food blogerica Bojana, a još ukusnih recepata možete pronaći na njezinu profilu te u nastavku.
Dobar tek!